Latest News

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πρώτη δικαίωση για τους εργαζόμενους στα λιμάνια

Δικαιωμένοι σε πρώτη φάση δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια μετά τις πρώτες εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργούΘοδωρή Δρίτσα για τον ΟΛΠ και...



τον ΟΛΘ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε) και η ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ, σημειώνουν τα εξής: 
"Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια εδώ και δύο χρόνια δίνουμε, μαζί με τις αυτοδιοικητικές και παραγωγικές δυνάμεις, έναν ανένδοτο ΑΓΩΝΑ κατά των ιδιωτικοποιήσεων των Λιμανιών.
Οι αρχικές δηλώσεις του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και οι διαβεβαιώσεις στη συνάντηση μαζί μας την Τρίτη 3/2/15 καθώς και οι χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή περί τερματισμού της διαδικασίας πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ έχουν γίνει δεκτές με ικανοποίηση από τους εργαζόμενους στα Λιμάνια αφού θεωρούν ότι αποτελούν κατ’αρχήν δικαίωση των αγώνων τους.
Με ιδιαίτερη ανησυχία και έκπληξη όμως είδαν χθες εκτεταμένα, πανομοιότυπα και μεθοδευμένα δημοσιεύματα από ανώνυμες «ανώτερες πηγές του ΥΠΟΙΚ» τα οποία αναφέρουν ότι το σχέδιο «γέφυρα» για συμφωνία με τους εταίρους θα περιέχει και την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
Προειδοποιούμε τα πολυποίκιλα συμφέροντα που επιβουλεύονται τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αθέτηση των προεκλογικών και μετεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.
Καλούμε την κυβέρνηση να κόψει κάθε σκέψη των ανωνύμων «ανωτέρων πηγών του ΥΠΟΙΚ» για την συνέχιση της πώλησης των ΟΛΠ-ΟΛΘ. Η κυβέρνηση, με βάση τις δημόσιες δεσμεύσεις της, οφείλει άμεσα να κινήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τελειώσει και θεσμικά ο διαγωνισμός πώλησης των μετοχών των ΟΛΠ-ΟΛΘ.
Είμαστε υποχρεωμένοι με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσουμε ότι η οποιαδήποτε υπαναχώρηση στο θέμα του σταματήματος της πώλησης των μετοχικών κεφαλαίων των ΟΛΠ-ΟΛΘ, θα σημάνει συνέχιση του αγώνα στα Λιμάνια".