Latest News

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Τι (δεν) γίνεται με τα έργα στην πλατεία Πηγάδας


Με γιοφύρι της Άρτας μοιάζει η ανάπλαση της πλατείας στην Πηγάδα, που εδώ και πάνω από ένα χρόνο παραμένει σαν...

σκαμμένο χωράφι.
Την κατάσταση αυτή κληρονόμησε η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη, όταν πριν από πέντε μήνες ανέλαβε καθήκοντα στο Δήμο Πειραιά.
"Παραλάβαμε το Σεπτέμβριο το έργο, το οποίο είχε πολλά προβλήματα. Ήρθαμε σε επαφή με τον ανάδοχο εργολάβο και όλο αυτό το τετράμηνο βρισκόμαστε σε μια διαδικασία να διορθώσουμε πράγματα που δεν έχουν γίνει και να προχωρήσει το έργο ομαλά..." ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. 
"Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν υπάρξει οι προϋποθέσεις εκείνες ώστε το έργο να αρχίσει να τρέχει και να τελειώσει απρόσκοπτα’’ υποσχέθηκε ο ίδιος, μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Α΄ Γυμνασίου στην Καλλίπολη.

Τι (δεν) έγινε στην Πηγάδα

Η ανάπλαση της πλατείας Πηγάδας είναι ένα από τα προεκλογικά έργα που έμειναν μισοτελειωμένα από την πρώην δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Οι εργασίες είχαν ξεκινήσει βιαστικά και πρόχειρα πριν από και σχεδόν 14 μήνες, καθώς ήθελαν να προλάβουν ν' ολοκληρωθούν λίγο πριν τις εκλογές για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. 
Όμως τα έργα σταμάτησαν για πολλούς και διάφορους λόγους (δεν υπήρχαν καν οι απαραίτητες άδειες, ενώ οι μελέτες ήταν της πλάκας!).
Έτσι,  η ανάπλαση της πλατείας δεν τελείωσε καθώς έμεινε σκαμμένη σαν χωράφι, φέρνοντας σε απόγνωση κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.