Latest News

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

"Τρεις και ο κούκος" στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Λιγοστοί φαίνεται ότι ήταν οι Πειραιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά και πήγαν σήμερα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις  στο κέντρο...
της πόλης.  
Αν και η πρεμιέρα των εορταστικών εκδηλώσεων στον Πειραιά συνέπεσε με την ημέρα των ερωτευμένων και τα μαγαζιά ανοικτά, ωστόσο δεν κατάφερε να προσελκύσει τους περισσότερους δημότες. 
(Είτε δεν γνώριζαν για τις εκδηλώσεις είτε τους άφησαν αδιάφορους και προτίμησαν σε συνδυασμό με το τσουχτερό κρύο να μείνουν στα σπίτια τους). 

Μια γεύση των εκδηλώσεων πήραν μόνο όσοι έτυχε να περάσουν μια βόλτα από την Πλατεία Κοραή. Λίγα παιδιά (μετριούνται στα δάκτυλα, όπως βλέπετε στη διπλανή φωτογραφία) διασκέδασαν με  μουσικοκινητικά και διαδραστικά παιχνίδια, ταχυδακτυλουργικά κόλπα, θεατρικές δραστηριότητες, Face painting ενώ στο Εργαστήριο Μάσκας οι μικροί επισκέπτες έφτιαξαν τη δική τους αποκριάτικη μάσκα.

Οι ερωτευμένοι έβγαλαν selfie φωτογραφίες μπροστά από το κατακόκκινο "δέντρο της αγάπης''. Η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιζε αποκριάτικους ρυθμούς  μικρούς και μεγάλους.

Την ίδια ώρα λίγα μέτρα μακριά πραγματοποιήθηκε ροκ συναυλία από τα δύο νεανικά και σχετικά άγνωστα συγκροτήματα, τα οποία προσπάθησαν να ξεσηκώσουν στο ρυθμό τους όσους πέρασαν από τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.
Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου είναι δωρεά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όλες οι εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους πολίτες.
Το πρόγραμμα κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα 23/02 στην παραλία της Φρεαττύδας. Εκεί, η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, καθώς θα υπάρχει μουσική, φαγητά, ποτά και συναυλία παραδοσιακής μουσικής. Πάντως, στην σημερινή πρεμιέρα των εκδηλώσεων η μικρή συμμετοχή του κόσμου φαίνεται και από τις φωτογραφίες που στάλθηκαν από το Δήμο Πειραιά. Εντύπωση προκαλεί ότι ανάμεσα στις φωτογραφίες δεν υπάρχει κανένα στιγμιότυπο με το δήμαρχο Γιάννη Μώραλη ή άλλο στέλεχος της δημοτικής αρχής, όπως τουλάχιστον συνηθίζεται στις ανάλογες εκδηλώσεις. 

@Μήπως δεν πήγε κανείς από τη διοίκηση του Δήμου στην πρεμιέρα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Πειραιά, όπου ήταν τρεις και κούκος;