Latest News

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αλέφαντος τα «χώνει» στον Ολυμπιακό!


Φοβερή ανάλυση του Αλέφαντου στον SportDog για το Ολυμπιακός–Βέροια. Ποιος είναι ο "σαπάκιας" και γιατί τα βάζει με τον Περέιρα; Τι λέει για Χάρα, Καλτσά, διαιτητή και ΠΑΟΚ...



Γράφει ο Νίκος Αλέφαντος 

"Σήμερα για πρώτη φορά θα κάνω κριτική στον νέο προπονητή του Ολυμπιακού. Για πρώτη φορά. Μέχρι τώρα έλεγα μόνο καλά λόγια και ότι μας γλίτωσε από τον Μίτσελ, αλλά στη Βέροια είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν καθόλου.

Καταρχήν να πω ότι η Βέροια μετά τη γρήγορη αποβολή έκανε αυτό που είχα πει στην προηγούμενη στήλη ότι έπρεπε να κάνει ο Αναστασίου όταν είχε την αποβολή με την Ξάνθη και αποκλείστηκε στη Λεωφόρο. Το γύρισε σε 3-5-1 με 10 παίκτες η Βέροια. Και ήταν πολύ καλή. Εγώ σας λέω ότι φτάσαμε πολύ κοντά στην γκέλα, δεν έκανε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, αν δεν έμπαινε αυτό το γκολ του Μήτρογλου δεν θα βάζαμε γκολ ποτέ. Εντάξει το δεύτερο γκολ στο τέλος ήρθε φυσιολογικά επειδή η Βέροια έμεινε με 9 παίκτες, είχε ανοιχτεί και για να ισοφαρίσει.

Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός. Αδιανόητη ήταν η σύνθεση που παρέταξε. Και για τις αλλαγές μετά θα σας πω. Αφήνει έξω τον Τσόρι και βάζει τον Φορτούνη. Όσο φιλότιμος κι αν είναι ο Φορτούνης, είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον Τσόρι, δεν μπορεί να πάρει τον Ολυμπιακό στις πλάτες του σε ένα δύσκολο ματς μέσα στη Βέροια. Αφήνει έξω και τον Ντουρμάζ και βάζει τον σαπάκια τον Αφελάι.

Το έχω πει δέκα φορές από τις αρχές, ο άνθρωπος παίζει σαν σαπάκιας, δεν βάζει τα πόδια του στη φωτιά, δεν πατάει καν περιοχή, έρχεται η μπάλα από το πλάι και κάθεται έξω από την περιοχή και κοιτάει. Δηλαδή ρε Αφελάι, περιμένεις μόνο να τη βρει ο Μήτρογλου, αν δεν τη βρει ο Μήτρογλου όμως και περάσει η μπάλα εσύ πού είσαι; Δώρο στους αμυντικούς κάνεις; Έπαιζε με δέκα παίκτες και ο Ολυμπιακός μέχρι που τον έβγαλε τον Αφελάι.

Στο πρώτο ημίχρονο είχε ο Ολυμπιακός μια κατοχή μπάλας 70% αλλά τι να το κάνεις. Ένα ποδόσφαιρο με 120 πάσες, το ποδόσφαιρο που δεν μου αρέσει, και μέσα στην περιοχή να πατάει μόνο ο Μήτρογλου. Όλοι έψαχναν τον Μήτρογλου, γυρίσαμε στα παλιά. Η Βέροια έπαιζε με 3 στόπερ, άντε να πετύχεις τον Μήτρογλου έτσι…

Και τι κάνει ο προπονητής μας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που του κάθισε, κάνει το έγκλημα των αλλαγών. Στο ημίχρονο κιόλας έπρεπε να βγάλει Αφελάι και Φορτούνη και να βάλει μέσα Τσόρι και Ντουρμάζ -κάτι που έκανε αργά. Πρώτη αλλαγή του ήταν να βγάλει τον Μαζουακού στο ΄62 και να βάλει τον Χάρα! Ο Χριστός και η Παναγία. Η χαρά των αντιπάλων ήταν αυτό!
ΕΠΙΚΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ των Ολυμπιακών στους ΠΑΟΚτσήδες ενόψει Τούμπας. Δες τη φωτογραφία ΕΔΩ
 
Δεν ξέρω τι παίκτης θα αποδειχτεί ο Χάρα, εγώ όμως τον είδα ανύπαρκτο στα δύο πρώτα ματς. Δεν γίνεται να αφήνεις τον Φουστέρ στην Αθήνα και να έχεις έξω Τσόρι και Ντουρμάζ, να βγάζεις τον Μαζουακού, να μένεις χωρίς αριστερό μπακ και να βάζεις μέσα σε αυτό το καυτό ματς τον Χάρα! Δεν ακούμπησε την μπάλα. Η Βέροια ήταν επικίνδυνη ακόμα και να χάσεις το ματς, κι ας έπαιζε με 10 παίκτες. Ευτυχώς μετά έκανε επιτέλους τις δύο απαραίτητες αλλαγές.

Ο Ντοσεβί πολύ καλός, θυμάστε πόσα έλεγα γι΄ αυτόν όταν τον είχε φάει ο Μίτσελ. Πλέον κάνει και κίνηση προς τα μέσα και σκοράρει.
Ο Καλτσάς της Βέροιας καλό παικτάκι, είναι γρήγορος και δυνατό παιδί, θα παίξει σε αυτόν τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχει φτωχό υλικό.
Βγήκε μια Βέροια πολύ δυνατή που έκανε το λάθος όμως να κλοτσάει και να βρίζουν, φάγανε τις κόκκινες. Τι βρίζεις τον διαιτητή, δεν φοβάσαι μην σε αποβάλει;

Ας αφήσει έξω ο προπονητής τους Χάρες και τους Αφελάιηδες τώρα γιατί έρχονται πολύ δύσκολα ματς, έρχεται πρόγραμμα που καίει. Ο Ατρόμητος δεν είναι εύκολος αντίπαλος την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη, σου έχει κάνει πολλές πλάκες ο Ατρόμητος, είναι ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού. Ο δε ΠΑΟΚ το Σαββατοκύριακο θα παίξει το τελευταίο του χαρτί με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, θα γίνει "αίμα και άμμος". Σκυλιά θέλει τώρα να μπουν να παίξουν αυτά τα ματς. Εγώ ανησύχησα με αυτά που είδα στη Βέροια…

Ευτυχώς που έκανε το έγκλημα και ο Ισπανός της Βέροιας και έβγαλε τον μαύρο μπροστά για να βάλει τον "πεθαμένο" τον Γεωργιάδη.

Σε ότι αφορά το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό που με ρωτάει ο Σινάνογλου, είναι ένα δίμηνο τώρα που Αναστασιάδης τα έχει διαλύσει όλα. Κάνει σημεία και τέρατα. Πολύ καλός ο Παναιτωλικός, ο Χάβος έχει φτιάξει δεμένη ομάδα, δεμένη άμυνα, πολύ καλοί οι ξένοι του Παναιτωλικού και πολλοί στον αριθμό, ήταν για να φάει 3 γκολ ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα στο πρώτο ημίχρονο!

Άφησε τον Μακ ο Αναστασιάδης έξω από την 11άδα, τον θυμήθηκε στο ημίχρονο, μετά κάνει αλλαγή και βάζει κόφτη αυτόν τον στόπερ τον Πορτογάλο που πήραν τον Ρικάρντο Κόστα, τον οποίο ευτυχώς δεν τον πήρε ο Μαρινάκης, διότι στο γκολ του Παναιτωλικού μου φάνηκε πολύ αργός. Σαν χαρούπι τον πέρασε ο παίκτης του Παναιτωλικού! Ήταν ένας παίκτης που είχε προτείνει ο Μίτσελ όπως πρότεινε και τον Μποτία… Πιστεύω ότι ο Σαντάνα θα αποδειχτεί καλύτερη επιλογή, έρχεται από τη Γερμανία άλλωστε, όχι από την Αραβία… Και είναι και 5 χρόνια νεότερος"
.sportdog.gr