Latest News

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ο έρωτας στο σινεμά! Ταινίες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (BINTEO)

Η ημέρα των ερωτευμένων είναι γεγονός! Αν δεν είσαι από τους τύπους που βγαίνουν με το έτερον ήμισυ έξω και προτιμούν τη θαλπωρή του σπιτιού, δες την παρακάτω λίστα με τις ιδανικές ταινίες…
για ερωτευμένους. 
Αγάπα με αν τολμάς
Δύο συμπαθέστατοι Γάλλοι επιδίδονται από παιδιά σε ένα παιχνίδι θάρρους ή αλήθειας, και το συνεχίζουν ως ενήλικοι, προσπαθώντας να επιτρέψουν στον έρωτά τους να επιζήσει μέσα από τους εγωισμούς τους. Ο Γκιγιόμ Κανέ και η Μαριόν Κοτιγιάρ συγκινούν τις απανταχού ρομαντικές ψυχές με την φράση τους «pas ou pas cap?» και δίκαια αποκτούν μια θέση στις πιο επιτυχημένες ταινίες περί έρωτα των τελευταίων δεκαετιών.
PS I love you
Ο Τζεράρντ Μπάτλερ αφήνει τον μάταιο τούτο κόσμο, και μαζί του αφήνει συντετριμμένη την Hilary Swank, τον μεγάλο έρωτα της ζωής του. Όταν όμως αρχίζουν σταδιακά να της έρχονται γράμματα από τον νεκρό σύντροφό της, που είχε προνοήσει να της δώσει με αυτόν τον τρόπο οδηγίες για να ξεπεράσει τον πόνο της, τα δάκρυα των θεατών δεν αργούν να έρθουν. Κάθε γράμμα του τελειώνει με την φράση «P.S. I love you» και κάθε προβολή της ταινίας τελειώνει με ένα μάτσο χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα δίπλα από τον καναπέ.
The Notebook
Απέκτησε την φήμη της πιο cheesy ταινίας των τελευταίων ετών, αλλά το θρυλικό «Ημερολόγιο» κάνει άριστα την δουλειά για την οποία προοριζόταν. Περιγράφει την πορεία ενός μεγάλου έρωτα, τους βάζει τα σωστά εμπόδια, κορυφώνει την δραματική ένταση σε σωστά σημεία και έχει άσσο στο μανίκι του τον άγνωστο τότε Ράιαν Γκόσλινγκ, που δεν σταμάτησε από την πρώτη ημέρα προβολής της ταινίας να καίει γυναικείες καρδιές, μέχρι και σήμερα. Έξτρα συγκίνηση, η δραματική παρουσία της Τζίνα Ρόουλαντς, που ελέω Alzheimer’s ξεχνά τον μεγάλο της έρωτα.
Pretty Woman
Ο έρωτας κοινωνικές τάξεις δεν κοιτά, γι’ αυτό και ο φτερωτός θεός φρόντισε να περιποιηθεί τον Ρίτσαρντ Γκιρ, ο οποίος προσέλαβε για πλάκα μια ιερόδουλη, την οποία τελικά ερωτεύτηκε. Και δεν ήταν άλλη από την Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία τον ερωτεύτηκε εξίσου έντονα.
Κι αν νομίζεις ότι δεν υπάρχουν ρομάντζα στον ελληνικό κινηματογράφο… κάνεις λάθος! Καλογυρισμένη και «καλογυαλισμένη», η πρώτη σκηνοθετική προσπάθειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, σε μεταφέρει στην ρομαντική Πλάκα και περιγράφει τον μετ’ εμποδίων έρωτα του ίδιου με την Μαρίνα Καλογήρου. Το ρομάντζο τους δεν προσφέρει κάτι καινούριο στο είδος, αλλά εγγυάται ωραίες αθηναϊκές εικόνες και την συνήθη βιρτουοζιτέ του Χριστόφορου στις μουσικές επιλογές.
Blue Valentine
Καλές οι ανάλαφρες ρομαντικές κομεντί, αλλά κάποια ζευγάρια θέλουν και λίγο… δράμα. Αν ανήκετε σε αυτά τα ζευγάρια, ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Μισέλ Γουίλιαμς υπόσχονται να σου κρατήσουν το ενδιαφέρον και να υγράνουν τα μάτια σου, μέσα από την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού, του οποίου σταδιακά μαθαίνουμε το παρελθόν, μέχρι και το δραματικό τέλος της σχέσης τους.
One Day
Δύο φαινομενικά αταίριαστοι χαρακτήρες, η Αν Χαθαγουέι και ο Τζιμ Σταργκες μας αποκαλύπτουν κινηματογραφικά τα μυστικά της σχέσης τους, μέσω της περιγραφής της 15ης Ιουλίου κάθε χρονιάς. Είναι η ημερομηνία της γνωριμίας τους σε ένα οργιώδες πάρτι αποφοίτησης, ενώ οι δυνατοί διάλογοι και τα έντονα συναισθήματα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αναζήτηση χαρτομαντίλων στο τελευταίο τέταρτο της ταινίας.