Latest News

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Και όμως, το 72% των Ελλήνων επικροτεί την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους δανειστές!

varoufakis
Μπορεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές να μην ξεπέρασε το 37%, σχεδόν διπλάσιοι είναι όμως πια οι Έλληνες που επιδοκιμάζουν τη ρότα που έχει χαράξει η...
νέα κυβέρνηση.
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, την πρώτη που διενεργήθηκε για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων.
Σε ποσοστό 72% οι ερωτηθέντες θεωρούν σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες. Το εντυπωσιακό είναι ότι εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, με τη στρατηγική αντιπαράθεσης συμφωνεί και το 43% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας!
Το 75% των ερωτηθέντων εξάλλου πιστεύει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων.
Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί φόβο στο 35,5% των ερωτηθέντων, το 9,5% ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.