Latest News

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Για κακούργημα ο Μιχαλολιάκος και 70 μέλη της Χρυσής Αυγής

 Ο Ντογιάκος ζητάει να δικαστούν για κακούργημα ο αρχηγός και 70 μέλη της Χρυσής Αυγής
Η προδικαστική διερεύνηση για τη Χρυσή Αυγή ολοκληρώθηκε και αναμένεται πλέον, ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες το βούλευμα με βάση το οποίο...

θα ξεκαθαρίσει πόσα από τα συνολικά 85 μέλη της Χρυσής Αυγής θα παραπεμφθούν σε δίκη για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οι κατηγορίες που θα τους βαρύνουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εισαγγελική εισήγηση του Ισίδωρου Ντογιάκου που συνολικά ξεπερνά τις 700 σελίδες θα ζητείται η παραπομπή σε δίκη για τουλάχιστον 70 από τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και το σύνολο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι και το όρια της προφυλάκισής τους αρχίζουν να εκπνέουν από το τέλος Φεβρουαρίου.
Οι «διευθυντές» της εγκληματικής οργάνωσης είναι κατά την εισαγγελική πρόταση η προηγούμενη κοινοβουλευτική της ομάδα της Χρυσής Αυγής ενώ οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Μίχος, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας αντιμετωπίζουν συμπληρωματικά κακουργηματική κατηγορία για διακεκριμένη οπλοκατοχή με σκοπό να εφοδιάσουν την εγκληματική οργάνωση.
Ο κ. Ντογιάκος στοιχειοθετώντας την πρότασή του αναφέρεται σε δέκα υποθέσεις που αποτελούν και τον πυρήνα των κατηγοριών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ανθρωποκτονία του «στοχοποιημένου» Παύλου Φύσσα, οι επιθέσεις στο Πέραμα κατά μελών του ΚΚΕ και Αιγυπτίων ψαράδων καθώς και άλλες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών.
Η εισαγγελική πρόταση αποτελεί ταυτοχρόνως και αναδρομή στη δράση της οργάνωσης από τη δεκαετία του 1980 αλλά καταδεικνύει ότι η δράση της Χρυσής Αυγής έγινε πιο συγκεκριμένη και έντονη μετά το 2008 όταν, όπως αναφέρει, επικράτησε η συλλογιστική ότι «πας μη Έλλην βάρβαρος».
Ο εισαγγελέας κάνει λόγο για ένα πολιτικό κόμμα που δρα ως εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς και τα στελέχη του για εγκληματικές πράξεις και σημειώνει ότι στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, τον Νίκο Μιχαλολιάκο ακολουθούν οι Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.
Σύμφωνα, πάντα με την πρόταση του κ. Ντογιάκου στο δικαστικό συμβούλιο «οι βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις εκλογές του έτους 2012 υπό τη σημαία του πολιτικού κόμματός Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή συνειδητά επιδιώκουν να απαξιώσουν το κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τις αρχές του κράτους…»
«Ουδείς εκ των βουλευτών του ως άνω πολιτικού κόμματος είναι σε θέση να ισχυριστεί ευπροσώπως και με πειστικότητα ότι ήταν ανυποψίαστος για τις εγκληματικές πράξεις οι οποίες εξακολουθητικά και επί μακρό χρονικό διάστημα διαπράττονταν εξ ονόματος και για λογαριασμό του κόμματος στο οποίο ανήκει, σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων και σε βάρος αλλοδαπών».