Latest News

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2015:Φτωχές εκδηλώσεις στον Πειραιά: Μια από τα ίδια, χωρίς καμία πρωτοτυπία...

Στη σκιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων των άλλων γειτονικών περιοχών θα γιορτάσει και φέτος ο Δήμος Πειραιά...

τις Απόκριες.

Την στιγμή που στο Μοσχάτο και το Ρέντη διοργανώνουν καρναβάλια, τα οποία μεταδίδονται ζωντανά από τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και προσελκύουν χιλιάδες κόσμο απ' όλη την Αττική, ο Δήμος με το μεγαλύτερο Λιμάνι συνεχίζει και φέτος να είναι ο φτωχός συγγενής, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων που είναι λίγο και μια από τα ίδια. 
Η αλήθεια είναι ότι οι Απόκριες δεν ήταν πότε το δυνατό σημείο του Δήμου Πειραιά. Ωστόσο θα περίμενε κανείς η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη,  με την στήριξη του πρόεδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη θα μπορούσε να άλλαζε κάτι τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Πειραιά. 
Ωστόσο, το φετινό πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων χωρίς καμία πρωτοτυπία μοιάζει να είναι καρμπόν από τις προηγούμενες χρονιές επί δημαρχίας Βασίλης Μιχαλολιάκου, το οποίο δεν θα το έλεγες πετυχημένο και άξιο προς μίμηση.  
Όλη η φαντασία και το κέφι περιορίζεται και φέτος σε διάφορα events και happenings του τύπου, όπως τα φουσκωτά παιχνίδια για τα παιδιά σε τέσσερις πλατείες και τις μουσικές βόλτες της Φιλαρμονικής του Δήμου σε γειτονιές της πόλης. Αυτές είναι οι ίδιες εκδηλώσεις που γίνονται χρόνια τώρα χωρίς να μπορούν να δώσουν το αποκριάτικο κλίμα στους δημότες και πολύ περισσότερο να προσελκύσουν επισκέπτες στην πόλη. (Άσε που άμα έχει... παλιόκαιρο, είτε θ' αναβληθούν είτε θα είναι σαν να μην έγιναν ποτέ...)

@ Με λίγα λόγια, όσοι Πειραιώτες θέλετε να πάρετε μια γεύση από τις Απόκριες, τότε θα πρέπει να πάτε σε άλλη πόλη...
Καλές Απόκριες!!!