Latest News

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μέσω offshore τα όπλα των Πυρήνων στον Ξηρό

Μέσω offshore στον Άγιο Βικέντιο τα όπλα των ΠυρήνωνΟι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού χρησιμοποιούσαν offshore εταιρεία, για να εισάγουν όπλα από...
το εξωτερικό.


Σύμφωνα με νέο δικαστικό φάκελο που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» χρησιμοποιούσαν, με τη βοήθεια άλλων μεσαζόντων, την υπεράκτια εταιρεία Zeus Tech SA με έδρα τον Άγιο Βικέντιο. 
Στόχος ήταν να μην γίνουν αντιληπτοί από τις ελληνικές διωκτικές αρχές στην εισαγωγή, κυρίως, Glock από τη Βόρεια Ευρώπη. Σύμφωνα μάλιστα με τα σχετικά έγγραφα, έγιναν συνολικά 39 μεταφορές όπλων, οι οποίες αφορούσαν 71 πακέτα, συνολικού βάρους 916 κιλών.
Στόχος αυτής της μυστικής έρευνας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αλλά και τις δικαστικές αρχές, ήταν να δοθεί απάντηση στο ερώτημα πώς τα μέλη της «Πυρήνων» και συνεργάτες του Χρ. Ξηρού προμηθεύονταν οπλισμό.
Όπως κατέθεσε στην αρχή της έρευνας, τον Ιούλιο του 2012, ένας 36χρονος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής, μετά τη σύλληψη δύο μελών των «Πυρήνων» για αποστολή δεμάτων-βομβών την 1η Νοεμβρίου 2010, στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια Glock και τέσσερις γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων.
Από τη διενεργηθείσα έρευνα της υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω όπλα (όπως και άλλα που βρέθηκαν στην κατοχή των «Πυρήνων») είχαν πωληθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία Glock Αυστρίας στην εταιρεία Asetao Oy, που έχει έδρα τη Φιλανδία. Αυτή τα μεταπώλησε στην εταιρεία Laatuase Finland Oy, η οποία έχει έδρα την ίδια χώρα.