Latest News

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Καρέ καρέ η κόλαση στο Norman Atlantic (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο-ντοκουμέντο: Εικόνες καταστροφής μέσα από το καμένο Norman Atlantic, ενώ η φωτιά καίει ακόμα
Την απόλυτη καταστροφή καταγράφει βίντεο που μεταδόθηκε από την ιταλική τηλεόραση και περιέχει πλάνα από το καμένο Norman Atlantic, μια εβδομάδα μετά την τραγωδία. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Σπασμένα τζάμια, πεταμένα αντικείμενα, ρούχα, καμένα δάπεδα συμπληρώνουν την τραγική εικόνα του παζλ της καταστροφής η οποία έχει μέχρι στιγμής κοστίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους με τον αριθμό των αγνοουμένων να παραμένει άγνωστος.
Στο βίντεο αποκαλύπτονται οι εικόνες που αντικρίζουν τα μέλη των πυροσβεστικών κλιμακίων κάθε φορά που βρίσκονται πάνω στο πλοίο, ενώ, η φωτιά συνεχώς αναζωπυρώνεται, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι μπορεί να καίει για εβδομάδες.
Την ίδια ώρα ένας Τούρκος διασωθείς, μιλώντας στη RAI News ανέφερε ότι παράνομοι μετανάστες είχαν ανάψει φωτιά στο γκαράζ για να ζεσταθούν, χωρίς, ωστόσο, να είναι σίγουρο πως κάτι τέτοιο προκάλεσε την πυρκαγιά.
Παράλληλα, περιγράφει τις δραματικές στιγμές της διάσωσης, ενώ αναφέρει πως από όσους βρέθηκαν στη λέμβο περίπου 50 άτομα δεν κατάφεραν να ανέβουν στο πλοίο δίασωσης.
Η λέμβος βρέθηκε κενή σε αλβανική ακτή στον Αυλώνα, είναι γεμάτη από προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων, αλλά κανένας δεν γνωρίζει που βρίσκονται οι άνθρωποι.