Latest News

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

«Βράζει» το Norman Atlantic: Δεν έχουν βρεθεί άλλα πτώματα, δεν μπορεί να γίνει πλήρης έλεγχος

«Βράζει» το Norman Atlantic: Δεν έχουν βρεθεί άλλα πτώματα, δεν μπορεί να γίνει πλήρης έλεγχος
Το γκαράζ του Norman Atlantic «βράζει» ακόμη στους 180 βαθμούς ενώ η φωτιά σιγοκαίει σε ορισμένα τμήματα του πλοίου που βρίσκεται ήδη αγκυροβολημένο στο λιμάνι... του Μπρίντιζι.
 Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έως αυτή τη στιγμή δεν έχουν βρεθεί άλλα πτώματα μέσα στο πλοίο και ότι ο έλεγχος συνεχίζεται με προβλήματα.
Όλο το Σάββατο πυροσβεστικά πλοία έριχναν τόνους νερού στο πλοίο για να κατεβάσουν τη θερμοκρασία προκειμένου να γίνει εφικτό να εισέλθουν μέσα σε αυτό κλιμάκια εμπειρογνωμόνων. Έως τώρα, δύτες βούτηξαν για να εξετάσουν τα ύφαλα του πλοίου και έχει γίνει οπτικός έλεγχος σε ορισμένα σημεία από τον ιταλό δικαστικό λειτουργό και τρία μέλη επιτροπής εμπειρογνωμόνων. «Εξετάσαμε ορισμένα μέρη σήμερα και δεν έχουμε βρει πτώματα. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι» δήλωσε ο εισαγγελέας Έτορε Καρντινάλι.
Συνολικά δύο φορές οι ειδικοί επιθεώρησαν το πλοίο και εκτιμάται, σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά μέσα, ότι θα επιχειρηθεί την Κυριακή, εφόσον είναι δυνατόν, να γίνει έλεγχος με θερμικές κάμερες και άλλες συσκευές για εντοπισμό πτωμάτων στον χώρο των οχημάτων. Ήδη, από τον πρώτο έλεγχο οι αρμόδιες αρχές απέσπασαν το μαύρο κουτί.
Από ελληνικής πλευράς, Στο Μπρίντιζι βρίσκονται και δύο τεχνικοί αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ).
Οι δύο αξιωματικοί συνοδευόμενοι από τον ναυτιλιακό ακόλουθο της Ελλάδας στην Ιταλία (επίσης αξιωματικό του Λιμενικού) αναμένεται να συμμετάσχουν στις έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Όπως, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ο δήμαρχος του Μπρίντιζι ζητεί να απομακρυνθεί το καμένο οχηματαγωγό από το λιμάνι της πόλης καθώς λειτουργεί αρνητικά για την εικόνα του και υπάρχουν σκέψεις να μεταφερθεί στο Μπάρι, όπου είναι και η έδρα του εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, εφόσον κριθεί ικανό να πραγματοποιήσει τέτοιον πλου (όταν γίνει κατάσβεση και η κλίση του πλοίου δεν εγκυμονεί κινδύνους για την αξιοπλοΐα του).