Latest News

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Δεν έχει τέλος ο θρήνος και το αλαλούμ με τους επιβαίνοντες στο Norman Atlantic [εικόνες]

norman-atlantic-570
Μεγαλώνει ο θλιβερός κατάλογος με τα θύματα του Norman Atlantic που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του...
ναυτικού δυστυχήματος. Οι ιταλικές αρχές ειδοποίησαν πως ταυτοποιήθηκε και τέταρτος Έλληνας που έχασε την ζωή του στο Norman Atlantic.
Για την τραγική κατάληξη του ανθρώπου τους, ειδοποιήθηκαν τα μέλη της οικογένειας του και βρίσκονται καθοδόν προς την Ιταλία προκειμένου να προχωρήσουν στο θλιβερό καθήκον της αναγνώρισης της σορού.  Εντωμεταξύ οι ιταλικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους την φωτογραφία του θύματος προκειμένου και αυτές να προχωρήσουν στην κατά το δυνατόν ασφαλέστερη ταυτοποίηση.
Παράλληλα στην Πάτρα έφτασαν την Πέμπτη όλα τα μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic ενώ δόθηκε εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στις ελληνικές αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους συγγενείς των εννέα Ελλήνων αγνοουμένων από το ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή ανοιχτά της Αδριατικής.
Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού οι εννέα αγνοούμενοι είναι οι:
  1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
  5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
  6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Στο δυστύχημα έχουν χάσει την ζωή τους ο Κώστας Κουφόπουλος, ο Νικόλαος Παράσχης από την Ζάκυνθο και ο Γιώργος Δούλης. Για τον τελευταίο δεν έχει υπάρξει ταυτοποίηση από την οικογένεια του καθώς συγγενικό του πρόσωπο μετέβη στην Ιταλία και δεν αναγνώρισε τον Δούλη σε καμία από τις σορούς που είδε.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τα συναισθήματα ήταν εντελώς διαφορετικά καθώς με δύο πτήσεις, μια της Aegean και μια με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν στην Ελλάδα 127 διασωθέντες από το ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic.
Οι πρώτοι 106 προσγειώθηκαν στο  αεροδρόμιο το απόγευμα και οι υπόλοιποι 21 λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Οι μαρτυρίες τους συγκλονιστικές την ώρα που έπεφταν με δάκρυα χαράς στις αγκαλιές των συγγενών τους.