Latest News

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τους Κινέζους κάνουν τώρα Σταθάκης- Δρίτσας!

Συνάντηση του Κινέζου πρέσβη με Σταθάκη και Δρίτσα για την COSCO
Όσοι περίμεναν η πρώτη συνάντηση ενός υπουργού Ναυτιλίας αριστερής κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) να ήταν με τους εκπροσώπους των ναυτεργατών ή των λιμενεργατών, τότε μάλλον...
τους γελάσανε!

Μια μέρα μετά την τελετή παράδοσης -παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας και η πρώτη επίσημη συνάντηση ήταν με τον Κινέζο πρέσβη στην Αθήνα και συζήτησαν αποκλειστικά το θέμα της COSCO που κάποτε είχαν ανέβει στα κάγκελα για να την διώξουν από το λιμάνι του Πειραιά.   
Στη συνάντηση έγινε μία πρώτη εκτίμηση για το πώς λειτουργεί η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δόθηκε βαρύτητα στις εργασιακές σχέσεις που ισχύουν. Οι Κινέζοι έφυγαν ικανοποιημένοι, λένε στελέχη του υπουργείου.
Ειδικότερα, με τον Κινέζο πρέσβη Zou Xiaoli συναντήθηκαν στο υπουργείου Ναυτιλίας ο Υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού  Γ. Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Θ. Δρίτσας. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της κινεζικής πλευράς. 
Δεν μπήκαν σε περισσότερες λεπτομέρειες και η αίσθηση που αποκόμισαν στελέχη του υπουργείου είναι ότι η κινεζική πλευρά ήθελε να διαπιστώσει το κλίμα που επικρατεί σε υπουργικό επίπεδο για τα θέματα του κινεζικού κολοσσού. Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου τόνισαν στο protothema.gr, ότι οι Κινέζοι έφυγαν ικανοποιημένοι: «Δεν εξέφρασαν ευθέως ανησυχία ή προβληματισμό για την αντιμετώπιση που θα τύχει η COSCO από την νέα κυβέρνηση. Άλλωστε είναι διπλωμάτες. Κατέστη σαφές ότι ήθελαν να αφουγκραστούν από κοντά μετά τις προθέσεις του πρωθυπουργού και τις προθέσεις των δύο αρμόδιων υπουργών».
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν - λέει- την κοινή τους θέση για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, σε πολλαπλά επίπεδα, με αναγνώριση των αρχών της ισότητας, της αμοιβαίας ωφέλειας, και με σεβασμό στον πολιτισμό και την μακραίωνη ιστορία των δύο λαών.
@ Καλά, η πρώτη συνάντηση της νέας ηγεσίας τους υπουργείου Ναυτιλίας έγινε για την παραμονή της COSCO στο  λιμάνι του Πειραιά
ρε σύντροφοι;