Latest News

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Έτσι εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στον Πόρο (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Σίγουρα θα ζηλέψετε όσοι δεν ήσασταν εκεί, αν μάθετε πως εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνια στον Πόρο. Δείτε το καταπληκτικό φωτορεπορτάζ του δημάρχου του νησιού Γιάννη Δημητριάδη στην προσωπική σελίδα του...
στο facebook.

Γιάννης Δημητριάδης

Ο Γιάννης Δημητριάδης πρόσθεσε 7 νέες φωτογραφίες.
1 ώρα ·
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
Παρά το τσουχτερό κρύο, μια ιδιαίτερα «ζεστή» τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πόρου για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Για πρώτη φορά ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε από ξύλινο αλιευτικό καΐκι (γρι - γρι), γεγονός που προσέδωσε στην τελετή έναν ιδιαίτερο παραδοσιακό χαρακτήρα. Στα παγωμένα νερά βούτηξαν εφτά κολυμβητές (οι Χρήστος Λίτσας, Νίκος Μέλλος, Στέλιος Χατζόπουλος Βαγγέλης Σακκελαρίου, Βαγγέλης Κουβάτσος, Ανδρέας Κληροδοτάκος και ο δεκάχρονος Νίκος Μοσχογιάννης), με τον «συνήθη ύποπτο» Νίκο Μέλλο, να πιάνει για μια ακόμα χρονιά τον Σταυρό.
Στη συνέχεια, η δημοτική αρχή υποδέχθηκε εκπροσώπους φορέων και πολίτες στο χώρο εκδηλώσεων του κτηρίου Συγγρού, όπου έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και η παιδική χορωδία των σχολείων του Πόρου, υπό τη διεύθυνση της κ. Άννας Παπαζαφειρίου – Παύλου, τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Κατά την εκδήλωση τιμήθηκε ο Ποριώτης επιστήμονας Δημοσθένης Κοράλλης, ο οποίος πριν λίγες μέρες εισήχθη πρώτος στην Διπλωματική Ακαδημία.



@ Αυτά είναι και Χρόνια Πολλά!!!