Latest News

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Δήλωνε τυφλός, έπαιρνε επίδομα είχε και δίπλωμα οδήγησης – Τον συνέλαβαν στο τιμόνι

Δήλωνε τυφλός, έπαιρνε επίδομα είχε και δίπλωμα οδήγησης - Τον συνέλαβαν στο τιμόνι

Ένας ακόμη μαϊμού τυφλός που μάλιστα έπαιρνε και επίδομα συνελήφθη από την αστυνομία και παραπέμπεται...
στον εισαγγελέα. 
Αυτό θεωρητικά δεν αποτελεί είδηση καθώς φυσιολογικά θα τιμωρηθεί για τα χρήματα που λάμβανε χωρίς να το δικαιούται.
Αυτό που το καθιστά είδηση είναι το γεγονός ότι το ίδιο κράτος που προφανώς κακώς τον είχε το 78χρονο καταχωρημένο ως τυφλό του είχε δώσει και δίπλωμα οδήγησης το οποίο μάλιστα ανανεωνόταν, λόγω του ορίου ηλικίας, σε τακτά χρονικά διαστήματα: Το 2006, το 2009 και το 2012.
Η σύλληψη έγινε στην Αττική το περασμένο Σάββατο από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (17.01.2015και η κατηγορία που διατυπώνεται σε βάρος του είναι για απάτη κατ' εξακολούθηση.
Ο 78χρονος συνταξιούχος λάμβανε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2005 μέχρι σήμερα, μηνιαίο επίδομα τυφλότητας, περίπου 320 ευρώ, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου της Δυτικής Αττικής, η οποία ανανεώθηκε το 2010, εφ' όρου ζωής.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας τον εντόπισαν να οδηγεί το αυτοκίνητο της συζύγου του και τον συνέλαβαν.
Όπως προέκυψε το συνολικό ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμού του δικαιούχου έως και τον Δεκέμβριο 2014, ανέρχεται στις 36.234 ευρώ.
Αυτό που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί είναι εάν θα κινηθούν και οι ποινικές διαδικασίες κατά όλων όσων εμπλέκονται στην απόφαση με την οποία κρίθηκε ως τυφλός ένας άνθρωπος που έβλεπε κανονικά.