Latest News

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο δεκάλογος υποψήφιου νικητή στις εκλογές...

Λίγα 24ωρα έχουν απομείνει πριν ανοίξουν οι κάλπες και καλό είναι να θυμηθούμε τον δεκάλογο του υποψήφιου νικητή...
των εκλογών. 
Του ειδικού συνεργάτη
Νικολό Μακιαβέλι

Αυτός είναι ο δεκάλογος που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούν οι παίκτες και οι ομάδες, όταν θέλουν να βγουν νικητές στην τελική αναμέτρηση και να σηκώσουν την κούπα στις εκλογές:


@Δεν δημιουργούμε μεγαλύτερη πόλωση απ’ ότι χρειάζεται, γιατί τότε ο φανατισμός λειτουργεί εις βάρος μας.
(Δείτε πως κατέληξε ο περσινός ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ).

@Δεν καλλιεργούμε κλίμα υπεραισιοδοξίας, γιατί επέρχεται η χαλάρωση.

(Κανείς σοβαρός προπονητής δεν λέει στους παίκτες του τις παραμονές ενός κρίσιμου αγώνα ότι έχουμε τη νίκη στο τσεπάκι μας και δη, όταν μιλάμε για μπάλα ή κάλπη. Και τα δύο είναι γένους θηλυκού!)

@Δεν κάνουμε αρνητική διαφήμιση για τους απέναντι, ασχολούμαστε με την ομάδα μας.

(Φανταστείτε τον Αναστασιάδη να δηλώνει για τον Μανιάτη «σιγά τον παίκτη», ή τον Περέιρα να αναρωτιέται «πόσα χρόνια έχει να δει τίτλο ο ΠΑΟ»!)

@Αποφεύγουμε τις πολλές πολλές δηλώσεις για να μην πωρώσουμε τον αντίπαλο.

(Ποιος σοβαρός παίκτης να δηλώνει δημόσια για τους άλλους «θα σας σκίσουμε», «κουρέλες» και τα συναφή; Αντιθέτως, μόνο που δεν δοξάζουν τον απέναντι, προκειμένου να τον αποκοιμίσουν…)

@Δεν αποκαλύπτουμε ποτέ νωρίς τα χαρτιά μας και τη σύνθεση της ομάδας.

(Σιγά μην πούνε τώρα αν θα παίξει ή όχι ο Σαβιόλα! Και όποιο κόμμα ή συνδυασμός φανερώνει εξαρχής τη στρατηγική του δίνει περιθώρια ελιγμών στον «αντίπαλο»…)

@Δεν αγχώνουμε τους παίκτες και τον προπονητή μας, γιατί θα «βραχυκυκλώσουν».

(Δηλώσεις ή τίτλοι εφημερίδων του τύπου «αν χάσετε, χαθήκατε» και «ποιόν προπονητή θα πάρουμε αν ηττηθούμε» αποφεύγονται…διά ροπάλου ως αυτοϋπονόμευση της ομάδας μας).

@Δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος.

(Δεν έχει καμία σημασία το τι έγινε στον πρώτο γύρο, δεν «μετράει» καθόλου το ότι επί τρία ή πέντε χρόνια η μια ομάδα ήταν «πελάτης» της άλλης. Σημασία έχει τι κάνουμε τώρα, αφού έχουμε αγώνα αύριο…)

@Φυλάμε μια καλή έκπληξη για την τελευταία στιγμή.

(Είτε διαδίδουμε ότι ένας παίκτης είναι τραυματίας και τελικά τον βάζουμε βασικό, είτε «φυτεύουμε» ένα άλλο σε θέση που δεν περιμένουν, είτε βγάζουμε κάποιο … «λαγό» απ’ το καπέλο!)

@Μετράνε οι βαθμοί και η νίκη, όχι το ποιος έπαιξε καλύτερα.

(Σε ένα τέτοιο κρίσιμο αγώνα το μόνο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Το αν η ομάδα είχε επί 90 λεπτά την κυριαρχία αλλά έχασε στο 91’ από πέναλντι, ακόμη και «μαϊμού», δεν ενδιαφέρει κανέναν…)

@Στα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί και αν υπάρχουν, δεν το λένε!

(Τα πάντα είναι δυνατά, και ο πιο αδύναμος κάνει τόσο συχνά την έκπληξη, ώστε να καταντά «γρουσουζιά» τον να δηλώνεις «φαβορί». Καλύτερα, προεξοφλείς ότι ο αντίπαλος είναι το «φαβορί» και έχεις το πάνω χέρι!)

Υ.Γ.: Το κακό με τις εκλογές σε σχέση με τα «ντέρμπι» του ποδοσφαίρου; Δεν υπάρχει διαιτητής να του φορτώνεις τη «σφαγή» και το «έγκλημα» όταν χάσεις το παιχνίδι…
γ


@ Αυτά γιατί κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη με άλλα πρόσωπα, χρίζοντας με μαϊμού δημοσκοπήσεις φαβορί διάφορους υποψήφιους που υποτίθεται ότι στηρίζουν, λες και θεωρούν τόσο ηλίθιους τους ψηφοφόρους!