Latest News

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αυτές είναι οι καλές προθέσεις του Δήμου Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Αν κι έχουμε αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο θέμα με το καμουφλάζ στο κέντρο της πόλης, ωστόσο φαίνεται πως οι προθέσεις της δημοτικής αρχής Πειραιά...
είναι καλές. 

Το ίδιο καλές -αν όχι και καλύτερες- είναι οι δικές μας προθέσεις, γι' αυτό αναδημοσιεύουμε την άποψη του Δήμου Πειραιά για τις "αισθητικές παρεμβάσεις στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ και το κτίριο της Ραλλείου".

Στην σχετική ανακοίνωση που λάβαμε ή για την ακρίβεια είδαμε πριν από λίγο στο e-mail του "Reportaz Net", σημειώνονται τα εξής:
"Αλλάζει όψη το κέντρο του Πειραιά καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εξωραϊσμού στα εργοτάξια του μετρό, αλλά και στο κτίριο της Ραλλείου αναβαθμίζοντας αισθητικά κεντρικά σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε νέα περίφραξη περιμετρικά των εργοταξίων με ξύλινα πάνελ βαμμένα σε διάφορα χρώματα.

Επίσης τοποθετήθηκαν πάνελ από μουσαμά με ενδιαφέρουσες θεματικές εκτυπώσεις που δείχνουν τις αδελφοποιημένες πόλεις με τον Πειραιά. Παράλληλα απεικονίζεται σε φωτογραφίες ο σύγχρονος Πειραιάς, τα κτίρια, οι άνθρωποι της αλλά και δραστηριότητες στην πόλη. 
Επιπλέον τοποθετήθηκαν φυτοδοχεία με δέντρα και θάμνους σε ελεύθερους χώρους μπροστά από τη νέα περίφραξη.

Τέλος, στο κτίριο της Ραλλείου δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο έχει τοποθετηθεί σε ολόκληρη την μπροστινή όψη του κτιρίου ένα εντυπωσιακό πανό, το οποίο απεικονίζει το νέο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης που θα κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια.
Το κόστος των παρεμβάσεων ανέλαβε εξολοκλήρου η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε συνέχεια των χορηγιών και δωρεών στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει προς το Δήμο Πειραιά.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε: 
''Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική μας Αρχή είναι η αισθητική υποβάθμιση της πόλης, γεγονός που δεν αρμόζει στην ιστορία της αλλά και στους Πειραιώτες. Στόχος μας είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις που θα αλλάξουν αισθητικά και ουσιαστικά την εικόνα της πόλης.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικό μας Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για την έμπρακτη στήριξή του προς τον Δήμο Πειραιά. Χωρίς τη βοήθεια του Ολυμπιακού ο Δήμος δεν θα είχε τη δυνατότητα, λόγω  οικονομικής δυσχέρειας, να προχωρήσει μόνο του σε αυτές τις αισθητικές παρεμβάσεις που ομορφαίνουν την πόλη''.

@ Τελικά, φαίνεται πως είναι μεγάλη υπόθεση αυτές οι καλές προθέσεις στο Δήμο Πειραιά...