Latest News

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Αυτός είναι ο καταζητούμενος για την δολοφονία Κουμανταρέα...[ΕΙΚΟΝΑ]

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τις αρχές η φωτογραφία του καταζητούμενου για την δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα...
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, δυο μήνες πριν την δολοφονία δυο κουκουλοφόροι είχαν προσπαθήσει να ληστέψουν τον μεγάλο πεζογράφο. Όλα είχαν γίνει στο ασανσέρ της πολυκατοικίας αλλά εκείνος πρόλαβε και μπήκε στο διαμέρισμά του!
Τότε, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έλεγε σε φίλους του ότι ένας από τους κουκουλοφόρους νόμιζε πως ήταν ο Στεφάν, δηλαδή αυτός που έχει συλληφθεί. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες τον πίεζε πολύ για να του δώσει χρήματα αφού γνώριζε για την πώληση του σπιτιού του πεζογράφου.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στεφάν είναι ο κεντρικός ήρωας του τελευταίου του βιβλίου το οποίο θεωρείται σχεδόν αυτοβιογραφικό.
Πρόκειται για τον 26χρονο Ρουμάνο τον οποίο ο πεζογράφος είχε γνωρίσει πριν από περίπου 10 χρόνια (σ.σ. Όταν ο δράστης ήταν ανήλικος) σε ένα κακόφημο μπαρ της οδού Βερανζέρου και αμέσως συνδέθηκαν φιλικά μεταξύ τους για τα επόμενα χρόνια μέχρι και την δολοφονία του συγγραφέα από τον άνθρωπο που συχνά πυκνά το θύμα τροφοδοτούσε με χρήματα για τις ανάγκες του.
Στο τελευταίο του βιβλίο ο γνωστός συγγραφέας κάνει λόγο για έναν ανήλικο Ρουμάνο που είχε γνωρίσει σε μπαρ της Ομονοίας, και στην συνέχεια γνώρισαν μαζί της ηδονές και τους “χυμούς” της ζωής.
Οι ερευνητές της Ασφάλειας και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μελέτησαν εκτενώς το τελευταίο βιβλίο του γνωστού πεζογράφου, στο οποίο κυριαρχεί η μορφή του ανήλικου τότε Ρουμάνου με αποτέλεσμα να καταλήξουν στην πλήρη σκιαγράφηση του προφίλ του δολοφόνου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας στην πλατεία Βικτωρίας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 26χρονο Ρουμάνο Στεφάν και να τον προσάγουν στα γραφεία τις Υπηρεσίας τους.

Αρχικά ο νεαρός Ρουμάνος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την δολοφονία του φίλου και ευεργέτη του, πλην όμως και κάτω από το βάρος των συντριπτικών εναντίων του στοιχείων αναγκάστηκε να ομολογήσει την... μισή αλήθεια.

Οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας από την εξερεύνηση του διαμερίσματος του Μ. Κουμανταρέα, εντόπισαν τόσο αποτυπώματα, όσο και γενετικό υλικό του δράστη, οποίος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή στραγγάλισε το θύμα του.

Ο 26χρονος λοιπόν παραδέχεται πως το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου είχε στήσει καρτέρι στον Κουμανταρέα στην είσοδο του σπιτιού του μαζί με έναν συμπατριώτη του, καθώς γνώριζαν πως ο συγγραφέας πρόσφατα είχε πουλήσει ένα σπίτι στην Κηφισιά και είχε εισπράξει μεγάλο χρηματικό ποσό: “...θέλαμε να του ζητήσουμε δανεικά. Αυτός στην αρχή αρνήθηκε να μας δώσει λεφτά και μας κάλεσε στο διαμέρισμα του. Ανεβήκαμε και εκεί διαπληκτιστήκαμε. Τον έσπρωξα και έπεσε κάτω. Εκεί ίσως να χτύπησε το κεφάλι του. Εγώ δεν κατάλαβα ότι πέθανε, γιατί αμέσως φύγαμε από το σπίτι με το φίλο μου”.

Βέβαια οι αστυνομικοί είναι σε θέση να αποδείξουν πως ο 26χρονος λέει ψέματα όσων αφορά στις συνθήκες δολοφονίας, καθώς ο ιατροδικαστής κάνει λόγο για στραγγαλισμό δια γυμνών χεριών, ενώ παράλληλα DNA του 26χρονου αλλά και αποτυπώματα του έχουν βρεθεί τόσο στο πτώμα του συγγραφέα, όσο και στα συρτάρια του σπιτιού.

Επίσης χρηματικό ποσό από την πώληση αυτοκινήτου που είχε κάνει το θύμα δεν βρέθηκαν, όχι μόνο στο σπίτι του αλλά και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.