Latest News

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τι θα γίνει με την πρόταση Μώραλη για τον ΟΛΠ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα γίνει τώρα με την πρόταση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τον ΟΛΠ ύστερα από τις...
δηλώσεις Δρίτσα.
Σημειώνεται ότι ο νέος υπουργός αρμόδιος για τη Ναυτιλία και επικεφαλής της παράταξης "Το Λιμάνι της Αγωνίας" είχε εκφράσει επιφυλάξεις (για να μην πούμε αντιδράσει έντονα) στην πρόταση της δημοτικής αρχής Πειραιά.
 Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  είχε υποστηρίξει ότι η πρόταση Μώραλη αποδυνάμωνε τον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. 
Την αντίδραση είχε εκφράσει και η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που αποτελείται από διάφορους παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης. Με σημερινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή θεωρεί θετική την δήλωση του νέου αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα ότι η νέα κυβέρνηση θα σταματήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.
Καταλήγοντας η Παμπειραϊκή Επιτροπή διατείνεται για άλλη μια φορά την θέλησή της να αγωνισθεί για ένα δημόσιο λιμάνι το οποίο θα υπηρετεί τα εθνικά και οικονομικά κοινωνικά συμφέροντα της χώρας και θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας".
@ Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει τώρα με την πρόταση Μώραλη για τον ΟΛΠ...