άλλοι δύο.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας το κατασκευής 1991 πλοίο, χωρητικότητας 26.810 τόνων, με 26μελές πλήρωμα (3 Έλληνες και 23 αλλοδαποί, από τους οποίους οι δύο Ρουμάνοι και οι υπόλοιποι Φιλιππινέζοι) βρισκόταν στο λιμάνι του Derna στη Λιβύη όταν βομβαρδίστηκε από πολεμικό αεροσκάφος αγνώστων στοιχείων.
Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, που έγινε το βράδυ της Κυριακής, ήταν να χάσει την ζωή του ένας 29χρονος Έλληνας ναυτικός, ένας αλλοδαπός ναυτικός και να τραυματιστούν άλλοι δύο αλλοδαποί ναυτικοί.
Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση, που δέχεται πλοίο στο λιμάνι της Derna. Η πρώτη είχε γίνει γνωστή στις αρχές Σεπτεμβρίου στο μηνιαίο ενημερωτικό του Committee του Λονδίνου, με το οποίο επισημαινόταν η επικινδυνότητα των λιμανιών της Λιβύης λόγω της χαώδους κατάστασης, που επικρατεί εκεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πλοίο της συγκεκριμένης εταιρείας εμπλέκεται σε τέτοιου είδους ενώ μετά την ενημέρωση του Υπουργείο Εξωτερικών για το περιστατικό διερευνάται από τις αρχές ο λόγος για τον οποίον βρισκόταν εκεί το πλοίο, τι ακριβώς κουβαλούσε και υπό ποιες συνθήκες έγινε το συμβάν.