Latest News

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η Εύη Καρακώστα του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιώς (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ+ΕΙΚΟΝΑ)

Η Εύη Καρακώστα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιώς. Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2012 ήταν...
πρώτη επιλαχούσα! 
Τώρα όμως θα πρέπει να γίνει το επόμενο βήμα και να βρεθεί στη Βουλή. 


Η Εύη Καρακώστα γεννήθηκε και ζει στο Κερατσίνι. Κατάγεται από την Νεράιδα Τρικάλων, μέλος μιας οικογένειας με αριστερή παράδοση και αγωνιστική δράση. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός - Πολεοδόμος.
Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Πολεοδομικού Χωροταξικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης στο αντίστοιχο Ινστιτούτο της Παντείου Ανωτάτης Σχολής.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου, συλλόγου που αποτέλεσε πετυχημένη μορφή αυτοοργάνωσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων σε τοπικά πλαίσια. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στον επαγγελματικό της χώρο όπου και εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για την περίοδο 1985 - 1986.Είναι ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Κίνησης «Ανθρώπινη Πόλη», υπήρξε υποψήφια δήμαρχος και δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου από το 1990 έως το 2000.
Νομαρχιακή Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο των «Ενεργών Πολιτών» με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο από το 2002, έγινε γνωστή στην Α’ και Β’ Πειραιά από τους αγώνες της για τη μη εκποίηση της Μαρίνας της Ζέας, την ανάληψη της ευθύνης των μεγάλων διαδημοτικών χώρων Αθήνας και Πειραιά από την Υπερνομαρχία, την προστασία του υδατικού δυναμικού, τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, αντί ιδιωτικής εκμετάλλευσης σε χώρους όπως τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, τα Λιπάσματα, ο Χώρος Προσφυγικών, το Όρος Αιγάλεω, αρχαιολογικοί χώροι.
Οι προτάσεις της κινήθηκαν στην κατεύθυνση του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, της δημιουργίας νέων έργων κοινωνικής πολιτικής, της διεκδίκησης κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, με στόχο την οικονομική αυτοτέλεια και τον επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μιλά δυο ξένες γλώσσες. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών. (Το κείμενο αυτό έχει πρωτοδημοσιευτεί (ΕΔΩ) 
@ Αν θέλετε να την γνωρίσετε από κοντά τότε μπορείτε να πάτε στις 7.00 το απόγευμα της Δευτέρας στο παλαιό δημαρχείο του Ρέντη. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την πρόσκληση (ελπίζω να φαίνεται καλά, γιατί δεν μπορώ να το μεγαλώσω άλλο...)