Latest News

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πως συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός- Τον έψαχναν ένα ολόκληρο χρόνο

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος ΞηρόςΟ καταζητούμενος ισοβίτης μέλος της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη στην Ανάβυσσο  το μεσημέρι...
του Σαββάτου 
Ο 57χρονος καταζητούμενος ήταν αγνώριστος, καθώς φορούσε ξανθιά περούκα και είχε αφήσει μούσι. Στην μονοκατοικία φέρεται να διέμενε τους τελευταίους δύο μήνες. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το σπίτι στην Ανάβυσσο είχε νοικιάσει ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός τον περασμένο Νοέμβριο, χρηστιμοποιώντας πλαστή αστυνομική ταυτότητα.
Συχνά κυκλοφορούσε με ποδήλατο, ήταν ατημέλητος και έμοιαζε με αλλοδαπό, αλλά δεν φαινόταν να κρύβεται ή να έδειχνε επικίνδυνος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του καταζητούμενου τρομοκράτη μετά από εντοπισμό του κινητού του τηλεφώνου μετά από κλήση που έκανε σε γνωστό του πρόσωπο του.
Η αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε σπίτι-κρησφύγετο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες και τον συνέλαβε την ώρα που έμπαινε μέσαστο σπίτι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ξηρός δεν προέβαλε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς, αν και είχε πάνω του ένα πιστόλι.
Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, από την πρώτη έρευνα που έκαναν στο σπίτι συνέλεξαν στοιχεία που τους οδηγούν στην αναζήτηση ενός αυτοκινήτου και τουλάχιστον δύο ατόμων, που πιστεύεται ότι είναι αυτοί που έκρυβαν τον δραπέτη.

Σημειώενται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θεωρείται δραπέτης από τις 6 Ιανουαρίου του 2014, όταν και έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από άδεια που είχε πάρει για να πάει στη Θεσσαλονίκη να δει τους γονείς του. Οι αστυνομικές αρχές τον αναζητούσαν εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο.