Latest News

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ραντεβού του Τσίπρα με Θεοδωράκη και Καμμένο

Την ώρα που τα αποτελέσματα έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑ κολλημένο στις 149 έδρες με ελπίδα να φτάσει τελικά στις 150 αλλά όχι και στην αυτοδυναμία των...



151 εδρών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εντολοδόχος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σε συνάντηση τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τα ραντεβού δεν ορίστηκαν χρονικά και συμφωνήθηκε να γίνουν μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Προφανέστατα, πρώτα, έως το πρωί της Δευτέρας θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως ο αριθμός των εδρών και στη συνέχεια θα πρέπει να κληθεί ο κ. Τσίπρας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να λάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τους κυρίους Θεοδωράκη και Καμμένο, αλλά είναι σαφές ότι δεν μπορούν να χωρέσουν και οι δύο σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας, θα πρέπει να διαλέξει με ποιόν από τους δύο θα ήθελε να συνεργαστεί, αλλά ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης ουσιαστικά απέκλεισε τη δυνατότητα συνεργασίας με το Ποτάμι δείχνοντας ουσιαστικά την προτίμησή του στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Από το Ποτάμι τα ξημερώματα δεν απέκλειαν να δοθεί ακόμη και ψήφος εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προϋπόθεση να τοποθετηθούν υπερκομματικοί υπουργοί στη Δικαιοσύνη, την Παιδεία και την Οικονομία, κάτι που μάλλον είναι δύσκολα να δεχθεί ο κ. Τσίπρας.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Καμμένος στις δηλώσεις του δήλωσε ότι το κόμμα του θα βοηθήσει «ώστε αυτή η νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα να σταθεροποιηθεί για το καλό της πατρίδας, του έθνους και του ελληνικού λαού».
«Επικοινώνησα με τον κ. Τσίπρα, τον συνεχάρην για τη νίκη και του είπα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως από την πρώτη στιγμή είπαμε, θα ενισχύσουμε την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στον τόπο μας, με τις αρχές που δημόσια έχουμε καταθέσει» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αύριο το πρωί που θα καταλήξουμε στα τελικά αποτελέσματα θα έχουμε να πούμε πολύ περισσότερα».