Latest News

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Γιατί έκοψαν τα κορίτσια του Λιμανιού της Αγωνίας

Όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιώς, τότε είδαμε με έκπληξη ότι στη λίστα δεν υπήρχαν τα ονόματα δύο δημοτικών συμβούλων του...
Λιμανιού της Αγωνίας.
Ο λόγος για τη Μαρία Σταθάκη και τη Σταυρούλα  Μελά, οι οποίες δεν είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και τα ονόματά τους είχαν ακουστεί ότι μπορεί να κατέβουν ως υποψήφιες στις βουλευτικές εκλογές. 
Η όλη συζήτηση περί συμμετοχής του ήταν λίγο πολύ δικαιολογημένη, αφού συνηθίζεται τα κόμματα να συμπληρώνουν τα βουλευτικά τους ψηφοδέλτια και από αιρετά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Μια εξήγηση θα μπορούσε να ήταν ότι έχουν αναλάβει το ρόλο της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πειραιά και δεν θα προλάβαιναν να ανταποκριθούν στα ενδεχόμενα βουλευτικά τους καθήκοντα. Κάτι όμως που δεν μπορεί να είναι πειστικό, καθώς το ίδιο ισχύει και με τον επικεφαλής του συνδυασμού Θοδωρή Δρίτσα. Αυτός μάλιστα, με την συμμετοχή των δύο γυναικών δεν θα κινδύνευε να χάσει την πρώτη θέση. Ο αποκλεισμός ίσως οφείλεται στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγάλει και δεύτερη έδρα στην Α' Πειραιώς.  

 @Τελικά δεν ήταν ούτε η μία ούτε η άλλη στο ψηφοδέλτιο, προκαλώντας ερωτηματικά για τους λόγους που κόπηκαν τα δύο κορίτσια του Λιμανιού της Αγωνίας, σύντροφοι...