Latest News

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Καβγάς Βενιζέλου-Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών

Παραλίγο να έρθουν στα χέρια Βενιζέλος-Κοτζιάς στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών
Στα ύψη έφτασε η αντιπαράθεση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον διάδοχό του Νίκο Κοτζιά, στην τελετή...
 παράδοσης-παραλαβής.
Αιτία της άγριας δημόσιας αντιπαράθεσης ήταν μια αναφορά του νέου υπουργού Εξωτερικών που έβριθε αιχμών: «Προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση.
Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται» είπε ο Ν. Κοτζιάς.
Αμέσως παρενέβη ο απερχόμενος υπουργός Ευ. Βενιζέλος ο οποίος σε έντονο ύφος υποστήριξε ότι στους 19 μήνες που ήταν επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δεν υπήρξε καμία παρέμβαση.
«Ποτέ η Ελλάδα δεν δέχθηκε ούτε ένα λεπτό πίεση στο όνομα της οικονομικής πολιτικής. Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν σχετίζονται με θέματα οικονομίας» είπε με έμφαση.
Ευχήθηκε πάντως στη νέα κυβέρνηση «να μη ζήσει κάτι αντίστοιχο με εμάς», αναφερόμενος στο χρέος και τη διαπραγμάτευση το 2012 και «να φέρει κάτι καλύτερο για τη χώρα και όχι χειρότερο».
Οι τόνοι έπεσαν όταν ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε: «Γι' αυτό καλούμε όλους για ιδέες και κριτική σκέψη για να συμβάλλουμε στο γενικότερο καλό».