Latest News

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Τα "συν και πλην" του Κ. Αρβανιτόπουλου


 

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε κατέβει υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιώς τις προηγούμενες εκλογές του 2012, κατέχοντας τη θέση του...
υπουργού Παιδείας.

Έτσι οι ψηφοφόροι τον γνώρισαν ως υπουργό πριν ακόμα αναδειχθεί βουλευτής από την εκλογική αναμέτρηση. Το γεγονός αυτό του έδινε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους συνυποψήφιους του, αφού είχε πάρει στο υπουργείο Παιδείας σχεδόν τον... μισό Πειραιά. Κάτι που δεν ισχύει σ' αυτές τις εκλογές, καθώς έχασε την υπουργική ιδιότητα. 
Κάποιοι άσπονδοι φίλοι του λένε πως πλήρωσε το γεγονός ότι βγήκε ανοικτά και στήριξε την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη κόντρα στον τότε γαλάζιο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο.
 Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η επιλογή του αυτή αποτελούσε μονόδρομο για την πολιτική του επιβίωση μετά τον γάμο του βασικού αντιπάλου Κώστα Κατσαφάδου με την κόρη του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
 Άλλοι λένε ότι έχασε την υπουργική καρέκλα λόγω της πολιτικής του στο υπουργείο Παιδείας.  Δεν αποκλείεται και όλοι να έχουν λίγο πολύ δίκιο, αν και αυτό που μετράει περισσότερο και στην πολιτική είναι το αποτέλεσμα.
Αυτό είναι ότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό του υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον αποτελεί κόκκινο πανί για όσους γαλάζιους έχουν ενοχληθεί που δεν στήριξαν τον πρώην δήμαρχο. Από την άλλη, έχει στο πλευρό του γαλάζια στελέχη από το ψηφοδέλτιο Μώραλη, που στηρίχθηκε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον στηρίζουν χαλαρά ή μη κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ορισμένα τοπικά στελέχη, όπως ο Μαντούβαλος ή Μελάς.  Έως τώρα τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια στήριξη που θα περίμενε κανείς από όλο το σύστημα της νέας δημοτικής αρχής...