Latest News

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ο Ακης πίσω από τις βόμβες στον Σμπώκο

Ο Ακης πίσω από τις βόμβες στον Σμπώκο
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος και ένας δικηγόρος, περιλαμβάνονται στους 37 κατηγορούμενους για εμπλοκή στο κύκλωμα εκβιαστών που εξαρθρώθηκε από την...
Ασφάλεια Αττικής.
Ακόμη, μεταξύ των 37 είναι και πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και ο 54χρονος, πρώην αστυνομικός, των ΕΚΑΜ, που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση του συλληφθέντος τρομοκράτη, Χριστόδουλου Ξηρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι έλεγε σε γνωστό ποινικό, που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών, και ως εγκέφαλος της απαγωγής Παναγόπουλου, ότι ο πρώην συνεργάτης του, Γιάννης Σμπώκος, είχε χρήματα.
Μάλιστα, φέρεται να του έλεγε ότι τα χρήματα αυτά τα είχε από τις μίζες στα εξοπλιστικά και η ομάδα του αρχινονού, έβαζε βόμβες στο σπίτι του, προκειμένου να τον εκβιάσουν και να πάρουν διάφορα ποσά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύκλωμα είχε την εντύπωση πως ο Γιάννης Σμπώκος είχε πεντακόσια με επτακόσια εκατομμύρια σε χρυσό.
Ο Ακης πίσω από τις βόμβες στον Σμπώκο
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχινονός είχε προσεγγίσει τον Γιάννη Σμπώκο στη φυλακή και τους είχε πει «μάθε ποιος είμαι και θέλω 10 εκατομμύρια ευρώ». Του ανέφερε, επίσης, ότι εάν δεν του δώσει τα χρήματα που ζητούσε θα του «διέλυε το σπίτ».
Κατά το παρελθόν, είχαν σημειωθεί τρεις εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών, η μία έξω από το σπίτι του Γ. Σμπώκου, στην Κηφισιά και οι άλλοι δύο στο σπίτι της αδελφής του, στην Νέα Ερυθραία.
Ο Ακης πίσω από τις βόμβες στον Σμπώκο
Η έρευνα της αστυνομίας άρχισε όταν πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκαν 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια βραδύκαυστο φυτίλι και κομμάτια στουπιού, σε αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση, που ανήκε σε μία συγγενή γνωστού βαρυποινίτη. Η γυναίκα φέρεται να προχώρησε σε αναλυτικές καταθέσεις στην αστυνομία, για «παράνομες ενέργειες του συγγενούς της».
Τι περιλαμβάνει η δικογραφία για την υπόθεση 
Στην δικογραφία που σχημάτισε η ασφάλεια για 37 πρόσωπα, το εν λόγω κύκλωμα περιγράφεται ως ένα από τα μεγαλύτερα στο χώρο των εκβιαστών και νονών της νύχτας, που οι διακλαδώσεις του περιλαμβάνουν πρόσωπα καταδικασμένα για τρομοκρατία, και πολιτικά πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για «μαύρα χρήματα».
Ο Ακης πίσω από τις βόμβες στον Σμπώκο

Σύμφωνα με τις πρώτες αξιολογήσεις που έχουν γίνει από δικαστικές πηγές η όλη υπόθεση θα μπορούσε να περιγραφεί ως χαρτογράφηση των σχέσεων και δράσεων προσώπων που βρέθηκαν στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ή την αποκαλούμενη σε όσους γνωρίζουν τα ισχύοντα στο συγκεκριμένο Σωφρονιστικό κατάστημα και ως "VIP πτέρυγα".

Το υλικό που πλέον θα χειριστεί Ανακριτής Διαφθοράς περιλαμβάνει στοιχεία για εμπλοκή στην μεγάλη υπόθεση των εκβιαστών όχι μόνο γνωστούς κατάδικους και άλλους ως "νονοί της νύχτας" αλλά και πρώην κρατικούς αξιωματούχους , μεταξύ αυτών και τον πρώην υπουργό, 6 σωφρονιστικούς υπάλληλους, έναν γνωστό δικηγόρο, αλλά και πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας όπως έναν καταζητούμενο ως συνεργό του Νίκου Μαζιώτη αλλά και τον απότακτο αστυνομικό που βρέθηκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Ακης πίσω από τις βόμβες στον Σμπώκο

Από τις πρώτες αξιολογήσεις του υλικού που έχει συλλέξει η Αστυνομία φαίνεται να προκύπτει ότι η πολυπρόσωπη οργάνωση είχε σκοπό να προχωρεί σε βομβιστικές επιθέσεις κατά παραγγελία είτε νονών της νύχτας είτε καταδικασμένων για τρομοκρατικές υποθέσεις.

Ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση θα κρίνει και σοβαρές ενδείξεις που φαίνεται να προκύπτουν ότι ο κατηγορούμενος πλέον στην υπόθεση,πρώην υπουργός, εμπλέκεται ως "εντολοδόχος" σε επιχείρηση βομβιστικής επίθεσης κατά συγγενικού προσώπου συγκατηγορουμένου του και επίσης καταδικασμένου για "μίζες".
Ο Ακης πίσω από τις βόμβες στον Σμπώκο
Η δικογραφία φαίνεται να παρέχει τις πρώτες ενδείξεις ότι ο εν λόγο πρώην υπουργός είχε σκοπό να εκβιάσει τον συγκατηγορούμενό του θεωρώντας ότι "του έφαγε λεφτά" ενώ θα ερευνηθεί και μία φράση που φέρεται να είπε για τον συγκατηγορούμενο του «έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία».