Latest News

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μια απορία για τη δωρεά του Ολυμπιακού

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στις τιμές στα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια του Δήμου Πειραιά, τότε είναι πιθανόν να του δημιουργηθεί μια απορία για τη δωρεά...

του Ολυμπιακού.
Ίσως να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν οι τιμές να είναι ίδιες με τις περσινές, από την στιγμή που υπάρχει φέτος η δωρεά των περίπου 50.000 ευρώ του Ολυμπιακού.(ΕΔΩ) 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με το παγοδρόμιο στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι.
Αν ένας γονιός θέλει το παιδί του να κάνει μια ώρα στο παγοδρόμιο, τότε θα έπρεπε να πληρώσει έξι ευρώ. Τα ίδια χρήματα θα έδινε και πέρσι επί δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου. (ΕΔΩ)
Η μόνη διαφορά είναι ότι φέτος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει 1,5 ευρώ για να κάνει 15 λεπτά. Δηλαδή, φαίνεται πως το μόνο που άλλαξε είναι ότι η τιμολογιακή πολιτική στα παιχνίδια είναι φέτος πιο ευέλικτη οικονομικά, αλλά όχι πιο φθηνή σε σχέση με τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιέπαινη η δωρεά του Ολυμπιακού που έγινε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΑΕ και  δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος δείχνει ότι έχει διάθεση να προσφέρει στην πόλη ή για να το πούμε αλλιώς θέλει να είναι συνεπής σε όσα υποσχέθηκε προεκλογικά στους Πειραιώτες.(ΕΔΩ)
 Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει δικά του Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και πολύ περισσότερο δεν είναι δυνατόν ένας δωρητής να μπορεί να παρακολουθήσει με κάθε λεπτομέρεια πως υλοποιείται η δωρεά του. Δεν αποκλείεται να μην γνωρίζουν ότι τα εισιτήρια είναι φθηνότερα, αλλά έχει μειωθεί αναλογικά ο χρόνος παιχνιδιού για τα παιδιά. 

@ Αλήθεια, ποιος είναι ο λόγος να δοθούν τόσα πολλά χρήματα με τη δωρεά του Ολυμπιακού, όταν το κόστος για τα παιχνίδια έρχεται "μία η άλλη" στον δημότη του Πειραιά;