Latest News

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο του Σαμαρά έμεινε εκτός Βουλής

Αυτοί είναι οι υπουργοί του Σαμαρά - Ποιοι κάνουν come back και ποιοι είναι... πρωτάκια
Καρμανιόλα αποδείχθηκαν οι εκλογές για πολλά μέλη του απερχόμενου υπουργικού συμβουλίου, τα οποία απέτυχαν να επανεκλεγούν...
στη βουλή.  
Είτε λόγω της αποτυχία του κόμματός τους είτε λόγω της ανάδειξης έτερων στελεχών στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Στον Έβρο δεν επανεξελέγη κανείς υπουργός. 
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος και ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος χάνουν από τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας Τάσο Δημοσχάκη, ενώ ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος πέφτει θύμα της κακής απόδοσης του ΠΑΣΟΚ και χάνει την έδρα του στην ίδια περιφέρεια.
Ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος δεν εκλέγεται στη Μεσσηνία, καθώς τη μοναδική έδρα της ΝΔ θα κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης δεν εκλέγεται στις Σέρρες, όπου η ΝΔ παίρνει δύο έδρες. Στην Κοζάνη, ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος ηττάται κατά κράτος από τον επανακάμψαντα Γιώργο Κασαπίδη, ενώ η πολύφερνη μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου χάνει στην Κέρκυρα από τον πολιτικό φίλο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Στέφανο Γκίκα.
Επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας χάνει στη Θεσπρωτία από τον κύριο Βασίλη Γιόγιακα, σε μια έκπληξη πρώτου μεγέθους, ενώ και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι πέμπτος, πίσω από την Έλενα Ράπτη και δεν εκλέγεται. Επίσης, στην Κοζάνη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος δεν εκλέγεται, μιας και το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει έδρα.
Τέλος, η Β’ Αθήνας κρύβει επίσης εκπλήξεις, καθώς αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου μένουν εκτός, αν και τα αποτελέσματα δεν είναι τελικά, καθώς υπολείπονται αρκετά εκλογικά τμήματα. Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χροσοχοϊδης βγαίνει τρίτος στη σταυροδοσία του ΠΑΣΟΚ πίσω από τη Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο και μοιάζει να μην εκλέγεται. Από τη ΝΔ, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος καθαρά δεν εκλέγεται, ενώ και η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα μοιάζει να μένει εκτός νυμφώνος.