Latest News

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Με σφοδρές χιονοπτώσεις, κρύο και πολλά μποφόρ μπήκε το 2015

Με σφοδρές χιονοπτώσεις, κρύο και πολλά μποφόρ μπήκε το 2015Με σφοδρές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και ανέμους έως και 10 μποφόρ στο Αιγαίο μπήκε...
το 2015. 

Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί παγετοί θα είναι τα χαρακτηριστικά της πρώτης ημέρας του χρόνου. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν βαθμιαία από το βράδυ της Πέμπτης.

Αττική
Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Εξασθένηση από το απόγευμα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Θερμοκρασία: από -10 (μείον 10) έως 2 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -16 (μείον 16) έως -3 (μείον 3) βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά το πρωί. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις πρόσκαιρα έντονες, και στα νότια παραθαλάσσια βροχή ή χιονόνερο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -8 (μείον 8) έως 3 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα έντονες. Εξασθένηση από το απόγευμα. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση. Στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: στα βόρεια από -2 (μείον 2) έως 4 και στα νότια από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός της Παρασκευής
Ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και στα νοτιότερα και παραθαλάσσια τμήματα βροχές ή χιονόνερο. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.