Latest News

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα Χριστουγέννων στο Δήμο Πειραιά - Όλο τo πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Ο Δήμος Πειραιάς φόρεσε τα γιορτινά του και διοργανώνει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 






Τα Χριστούγεννα στον Πειραιά θα είναι γεμάτα από μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εορταστικές μελωδίες, Χριστουγεννιάτικες γιορτές στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου αλλά και μια σειρά φιλανθρωπικών δράσεων με σκοπό την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη. 
Τα παιδιά φέτος έχουν την τιμητική τους καθώς έχουν δημιουργηθεί μετά από δωρεά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού υπέροχοι παιδότοποι σε όλες τις γειτονιές της πόλης που περιλαμβάνουν παγοδρόμιο, παιχνίδια, φουσκωτά, Άγιο Βασίληδες και πλούσια δώρα για τους μικρούς μας φίλους. Καθημερινά θα υπάρχουν happenings, εκπλήξεις  και πολλά εορταστικά events.


Αναλυτικά το πρόγραμμα χρονολογικά είναι το εξής:


Τέσσερα μεγάλα πάρκα για τα παιδιά του Πειραιά


Από Σάββατο 6 Δεκεμβρίου έως Τετάρτη 7 Ιανουαρίου

Στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι σας περιμένει το παγοδρόμιο όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να περάσουν όμορφες στιγμές και να διασκεδάσουν. Επιπλέον υπάρχει καρουζέλ, παιδότοπος, τρενάκι, τραμπολίνο, το Σπίτι του Άγιου Βασίλη, φουσκωτό πάρκο και πολλές δραστηριότητες για ατέλειωτο παιχνίδι με συμβολικό τίμημα.



Από Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου έως Τετάρτη 7 Ιανουαρίου

Η Πλατεία Τετρακόμων στα Καμίνια ντύνεται γιορτινά και περιμένει τους μικρούς μας φίλους να διασκεδάσουν στον παιδότοπο καθώς διαθέτει τραμπολίνο,  πισίνα με βαρκάκια για βόλτα, παιχνίδια και φουσκωτά.

Από Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου έως Τετάρτη 7 Ιανουαρίου

Ο Προαύλιος χώρος της Αγίας Σοφίας στα Μανιάτικα μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, γεμίζοντας από ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά, μεταξύ των οποίων τρενάκι, παιδότοπο και μίνι καρουζέλ.


Από Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου  έως Τετάρτη 7  Ιανουαρίου

Ο Προαύλιος χώρος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά διαθέτει καρουζέλ, παιδότοπο, τραμπολίνο φουσκωτά και πολλά παιχνίδια για τους λιλιπούτειους δημότες.


Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις





Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου


Από Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου διοργανώνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ρ/Σ ΒΗΜΑ 99,5 μετά από κάλεσμα του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Στο τριήμερο event οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα βιβλίο με μόλις ένα ευρώ, ενώ όλα τα έσοδα θα δοθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση για τους άπορους του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια του Bazaar θα υπάρχει πλήθος εκδηλώσεων ενώ την τιμητική τους στο φετινό Bazaar έχουν τα παιδιά. Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις όπως αφηγήσεις παραμυθιών, παιχνίδια, φουσκωτά, τσουλήθρες, χιονόμπαλες ενώ θα δοθούν ζεστά ροφήματα και γλυκά κεράσματα. Το Bazaar λειτουργεί από τις 10:00 π.μ. έως τις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Το πρόγραμμα του Bazaar είναι το εξής:

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου
Το Ελληνικό μουσικό σύνολο KOMPANIA θα τραγουδήσει μοναδικά ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

·        Το Θέατρο Πόρτα και η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου θα διαβάσουν παραμύθια και θα παρουσιάσουν το έργο "Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα".
·        Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.
·        Η θεατρική ομάδα Ντουθ θα παρουσιάσει την παιδική παράσταση "Ονειροφάγος".
·        Ο Μουσικός όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων και η Χορωδία Graduarti (απόφοιτοι των Σχολείων) θα παρουσιάσουν το νέο έργο του ποιητή παραμυθιών Ευγένιου Τριβιζά.
·        Ο Χρήστος Νικολόπουλος σε μια ελληνική λαϊκή βραδιά με τους ερμηνευτές   Κώστα Καραφώτη, Ζωή Παπαδοπούλου και το συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα.


Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

·        Το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο Σκιών Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου.
·        Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.
·        Η Παιδική Θεατρική Σκηνή Ακαδημίας Πλάτωνος θα παρουσιάσει το αγαπημένο παραμύθι "Η Βασίλισσα του Χιονιού", του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
·        Η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου.
·        Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.



Αγώνας δρόμου για παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού


Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

O αγώνας δρόμου για παιδιά "Fit kids Run" διοργανώνεται σε συνεργασία με το site 4moms.gr και την κα. Ελένη Πετρουλάκη-Ivic, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 11:00. Αφορά παιδιά από 0-14 ετών και διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το Fit Kids Run έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα προσφέρει σε κάθε δημοτικό σχολείο του Πειραιά ένα πλήρες kit φαρμακείου.




«Αγάπη στην Πράξη»-Χριστουγεννιάτικο πάρτυ αλληλεγγύης

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
Ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτυ αλληλεγγύης και προσφοράς στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων “Ανακούφιση” πραγματοποιεί η ομάδα κοινωνικής δράσης "For A Reason" μαζί με την εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων "Action Εστί" σε συνεργασία με την ΚΟ.Δ.Ε.Π.
Από τις 11.00 έως και τις 18.00 οι διοργανωτές σας καλούν στον Ξενώνα για να δοκιμάσετε της γαστρονομικές δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών, food bloggers και φίλων της "Ανακούφισης". Η είσοδος στο χώρο του Ξενώνα γίνεται με την προαιρετική προσφορά ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης.


Bazaar για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς

Από 20 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου

Φιλανθρωπικό Bazaar πραγματοποιούν τα "Παραπολιτικά", ο Ρ/Σ "Παραπολιτικά 90,1" και οι εκδόσεις Σμυρνιωτάκη στην πλατεία Κοραή με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά. Τα έσοδα θα διατεθούν για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του εκπαιδευτηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.


Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου

Συναυλία ONIRAMA στο Δημοτικό Θέατρο για τα παιδιά των Ιδρυμάτων του Πειραιά

Μια μοναδική συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος "Onirama" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr.  Οι "Onirama" θα ταξιδέψουν μουσικά τα παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα και Στέγες του Πειραιά, όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Αργώ", την "Κιβωτό", τον Ερυθρό Σταυρό, το Παιδικό Σπίτι, τον Καλό Ποιμένα, το Ζάννειο Ορφανοτροφείο κ.α. Με τους "Onirama" θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και η Χορωδία της εκκλησίας, ενώ ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα και πολλά παιχνίδια.

Θεατρικές εκδηλώσεις


"Παράνομα Φιλιά-Κόκκινα Φανάρια"


Από Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 1η Μαρτίου 2015

Πρεμιέρα της Θεατρικής Παράστασης "Παράνομα Φιλιά-Κόκκινα Φανάρια" σε σκηνοθεσία και διασκευή κειμένου του Νίκου Μαστοράκη, παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Τους ρόλους στην παράσταση ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Διαμαντής Καραναστάσης, Κώστας Κοράκης, Αθηνά Μαξίμου, Καίτη Μανωλιδάκη, Μαρσέλα Λένα, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκη Σερέτη, Αιμίλιος Χειλάκης. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν την 1η Μαρτίου 2015.

"Ανθολογία"- Μαύρο Θέατρο Πράγας

Από Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Αυτά τα Χριστούγεννα, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υποδέχεται  τον υπέροχα μαγικό και ανατρεπτικά ρομαντικό κόσμο του Jiri Srnec, του εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας και ιδρυτή του θιάσου BLACK THEATRE JIRI SRNEC και την δική του «Ανθολογία». Η θεατρική παράσταση «Ανθολογία» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που μας ταξιδεύει με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου Srnec. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου 2014.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου

Θεατρική Παράσταση και Bazaar στο Πολιτιστικό χώρο "Κ. Κωσταράκος" στα Καμίνια από το ΠΕΚ ΑΜΕΑ.


Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

Μουσικοθεατρική Ομάδα FenArte. Δραματοποιημένη διασκευή από το παιδικό εργαστήριο του βιβλίου του Αντώνη Παπαθεοδούλου "Αν ο Χριστός γεννιόταν σήμερα", Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στις 20:00.


Μουσικές & Ποιητικές εκδηλώσεις


Από Σάββατο 13 έως Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά θα πλαισιώσει μουσικά το φιλανθρωπικό bazaar του Συλλόγου "Αγκαλιάζω" επί της οδού Δραγάτση στις 12:00.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου



Μια παιδική ορχήστρα με κρουστά όργανα θα ψάλλει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, με την καθηγήτρια πιάνου και μουσικής αγωγής Νιόβη Κωνσταντινίδη.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. 
Για παιδιά ηλικίας 4 - 6 ετών στις 17:00 - 18:00 και για παιδιά ηλικίας 7 - 9 ετών στις 18:30 - 19:30.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου

Ρεσιτάλ πιάνου της μαθήτριας Εύας Πανάγου με χριστουγεννιάτικες μελωδίες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στις 20:00.


Σάββατο 20 Δεκεμβρίου

Συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά στο σταθμό του ΗΣΑΠ σε συνδιοργάνωση με τη ΣΤΑ.ΣΥ στις 14:00.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου

Μουσικές μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου στον Πειραιά από τις 12:00 έως τις 16:00.

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας δωματίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από 18:00 έως 18:45.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

Η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου θα σας βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων με εορταστικές μελωδίες στην οδό Σωτήρος στις 18:00.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου

Γιορτινός Περίπατος της Φιλαρμονικής του Δήμου στην Πηγάδα, στο Πάρκο Γεννηματά, στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου, στην οδό Παλαμηδίου, στην πλατεία Καρπάθου, στην πλατεία Σερφιώτου.



Τρίτη 30 Δεκεμβρίου

Γιορτινός μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής του Δήμου στην Πηγάδα, στο Πάρκο Γεννηματά, στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου, στην οδό Παλαμηδίου, στην πλατεία Καρπάθου, στην πλατεία Σερφιώτου.




Εκδηλώσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς


Από Τρίτη 16 έως Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

Όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές θα περάσουν τα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Πειραιά.
Οι δασκάλες με τα παιδιά προετοίμασαν παιδικές παραστάσεις με μουσικοκινητικά χορευτικά που θα μαγέψουν και θα συγκινήσουν όσους παρακολουθήσουν το εορταστικό πρόγραμμα των Βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης.


Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

Ο 2ος Βρεφ/κος Σταθμός παρουσιάζει στον  Κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ την παιδική παράσταση « …και επί γης Ειρήνη».
Ο 5ος Βρεφ/κος Σταθμός την «Πρωτοχρονιάτικη Μαγεία» «Ο Αϊ Βασίλης πάλι θα ρθει» στον Κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ. 

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου
Ο 15ος και ο 16ος Βρεφ/κος Σταθμός παρουσιάζουν στον Πολυχώρο Κ. Κωσταράκος την παράσταση «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» και «Τα Καλικατζαράκια» αντίστοιχα.
Ο 18ος Βρεφ/κος Σταθμός πραγματοποιεί εκδήλωση στο χώρο του σταθμού για τα μικρά νήπια «Η Νύχτα της Γέννησης».
Ο 17ος Βρεφ/κος Σταθμός θα βρίσκεται στον Πολυχώρο Κ. Κωσταράκος με την παιδική παράσταση « Χριστός γεννιέται, χαρά μεγάλη στο κόσμο όλο».
Ο 18ος Βρεφ/κος Σταθμός πραγματοποιεί εκδήλωση στον Πολυχώρο Κ.  Κωσταράκος με τίτλο «Χριστούγεννα, Γιορτή Αγάπης».
Ο 9ος Βρεφ/κος Σταθμός πραγματοποιεί στο χώρο του σταθμού εκδήλωση με θέμα «Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη».


Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
Ο 6ος Βρεφ/κος Σταθμός παρουσιάζει στο χώρο του σταθμού την παράσταση « Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα Αστεράκι».

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
Ο 3ος Βρεφ/κος Σταθμός παρουσιάζει στο χώρο του σταθμού την παράσταση «Τρία δώρα για τον Αϊ Βασίλη».
Ο 19ος Βρεφ/κος Σταθμός πραγματοποιεί εκδήλωση στο χώρο του σταθμού με θέμα «Νύχτα Χριστουγέννων», «Υπάρχει Άραγε ο  Άγιος Βασίλης».
Ο 20ος Βρεφ/κος Σταθμός, πραγματοποιεί εκδήλωση στο χώρο του σταθμού «Χιονούλες και  Νάνοι, βοηθοί του Αϊ Βασίλη», «Επισκέπτες από όλο τον κόσμο, σπίτι του Αϊ Βασίλη».
Ο 21ος Βρεφ/κος Σταθμός παρουσιάζει στο χώρο του σταθμού «Τα Γενέθλια του Χριστού», «Νύχτα Παραμονής Πρωτοχρονιάς».
Ο 22ος Βρεφ/κος Σταθμός πραγματοποιεί εκδήλωση στο χώρο του σταθμού με τίτλο: «Μέρες Χαράς, Μέρες Αγάπης».


Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
Ο 1ος Βρεφ/κος Σταθμός παρουσιάζει στο χώρο του σταθμού, «Χριστούγεννα με τα Ζουζούνια», «Τα παιχνίδια ζωντανεύουν».
Ο 8ος Βρεφ/κος Σταθμός, πραγματοποιεί στο χώρο του σταθμού, Χριστουγεννιάτικη γιορτή χωρίς παρουσία γονέων.
Ο 14ος Βρεφ/κος Σταθμός, θα λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Εργαστήρι. στο χώρο του σταθμού.
Ο 23ος Βρεφ/κος Σταθμός παρουσιάζει στο χώρο του σταθμού παιδική παράσταση με τίτλο «Χριστούγεννα στον κόσμο της Μουσικής».

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου
Ο 11ος Βρεφ/κος Σταθμός, ο 12ος Βρεφ/κος Σταθμός, ο 24ος Βρεφ/κος Σταθμός, πραγματοποιούν στο χώρο του 24ου Βρεφ/κου Σταθμού την παιδική παράσταση «Οι Βοηθοί του Αι Βασίλη».
Ο 13ος Βρεφ/κος Σταθμός, παρουσιάζει στο χώρο του σταθμού την παιδική παράσταση «Αι Βασίλης …νέα γενιά».




Εκδηλώσεις  στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης
 

Από Πέμπτη 18 έως Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στα έντεκα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά. Τα μέλη θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και θα απαγγείλουν ποιήματα και διηγήματα. 
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Α1:  Πέμπτη 18  Δεκεμβρίου 2014 ώρα 10:30 π.μ.

Α2:  Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 10:30 π.μ.

Β1:  Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 11:30 π.μ.

Β2:  Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 10:15 π.μ.

Γ1: Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 12:00  μ.μ.

Γ2 :  Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 10 :30 π.μ.

Δ1: Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 17 :00 μ.μ.

Δ2 : Πέμπτη 18  Δεκεμβρίου 2014  ώρα 17 :00 μ.μ.

Ε1 : Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014  ώρα 12:00 μ.μ.

Ε2 : Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 10:30  π.μ.

Ε3: Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 17:00 μ.μ