Latest News

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στον ύπνο πιάστηκε το Λιμενικό Σώμα για τη φωτιά στο Norman Atlantic!

Ντοκουμέντο: Επιβάτης ενημέρωσε το Λιμενικό για τη φωτιά στο Norman AtlanticΈνας επιβάτης ήταν αυτός που ενημέρωσε πρώτος τις ελληνικές αρχές για τη φωτιά στο πλοίο Norman Atlantic στα ανοικτά...
της Κέρκυρας.
Η αποκάλυψη αυτή έγινε, πριν από λίγο, στην έκτακτη ενημέρωση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου δόθηκε και το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας.  


Το ρολόι έδειχνε 5:40 τα ξημερώματα όταν ένας εκ των επιβατών του πλοίου κάλεσε τον διεθνή αριθμό 112 και συνδέθηκε με το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού. 


Με τρεμάμενη φωνή ακούστηκε να λέει στα στελέχη του Λιμενικού ότι επιβαίνουμε σε ένα σκάφος που έφυγε από Ηγουμενίτσα, έχει πάρει φωτιά και επικρατεί πανικός.

(Έως τώρα είχε γίνει γνωστό  ότι η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες από διασωθέντες που λένε ότι η πυρκαγιά είχε ξεκινήσει από τις 3.00, δηλαδή  σχεδόν δύο με τρεις ώρες πριν το τηλεφώνημα του επιβάτη) 

Όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων μέσα σε δέκα λεπτά είχαν δεσμευθεί 8 πλοία για να ξεκινήσει η επιχείρηση καθώς το σκάφος βρισκόταν, κατά τα λεγόμενά του,  οριακά στην ελληνική περιοχή ευθύνης βορειοδυτικά της Κέρκυρας.
Δηλαδή με άλλα λόγια, το περιστατικό είχε ξεκινήσει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων ακόμα και μετά από τη δίωρη με τρίωρη καθυστέρηση στην ενημέρωση και απλά τους βόλεψε να περάσει η ευθύνη του συμβάντος  στις ιταλικές αρχές...