Latest News

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκίνησε δικαστική έρευνα για το Norman Atlantic (έγγραφα-ντοκουμέντα)


Norman Atlantic:Η Ιταλική δικαιοσύνη ξεκίνησε δικαστική έρευνα… παρατηρήσεις & ελλείψεις στα συστήματα ασφάλειας (Όλα τα ντοκουμέντα)Δικαστική έρευνα ξεκίνησαν σήμερα οι Ιταλικές αρχές για τα αίτια της  τραγωδίας στο πλοίο  Norman Atlantic, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον  ...

 πέντε άτομα.  (σ.σ.Οι τελευταίες πληροφορίες από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό σε 7 νεκρούς και 40 αγνούμενους) 
Οι δικαστικές αρχές  της Ιταλίας θα αναζητήσουν τυχόν ευθύνες προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσον υπήρξε αμέλεια και αν έπαιξε ρόλο στην καταστροφή του σκάφος Norman Atlantic. Από έγγραφα - ντοκουμέντα αποκαλύπτεται αποκαλύπτεται ήδη ότι, στην επιθεώρηση ασφαλείας στην Πάτρα πριν να αναχωρήσει το μοιραίο πλοίο, διαπιστώθηκαν  ότι υπήρξαν «ελλείψεις-παρατηρήσεις» με τις πόρτες φωτιά και συστήματα έκτακτης ανάγκης. 
επιθεωρησεις2
Η ιταλική πλοικτήτρια του σκάφους, Visemar Di Navigazione, επιμένει ότι το πλοίο βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας και είχε περάσει τεχνική επιθεώρηση στις 19 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το AFP.
επιθεωρησεις1
Ωστόσο έκθεση, από την σύμβαση (Μνημόνιο Κατανόησης) του Παρισιού που αφορά στην ασφάλεια-επιθεώρηση των πλοίων του ΜΣ του Παρισιού, στις 19 Δεκεμβρίου 2014 αναφέρει ότι, ορισμένοι πόρτες πυρασφάλεις είχαν βλάβη και εξαρτήματα του συστήματος έκτακτης ανάγκης έλειπαν. Δεν είναι γνωστό αν είχαν επισκευαστεί-αποκατασταθεί οι ανωτέρω παρατηρήσεις πριν τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Πάτρας.
επιθεωρησεις3
επιθεωρησεις4
B6BTffwIEAAh3yj.png large
παρατηρησειςπλοιου