Latest News

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η Interpol στις έρευνες για την εγκληματική οργάνωση με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο

Στην υπόθεση «εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο» φέρεται να εμπλέκεται η Interpol που ενδέχεται να ερευνήσει για τα στημένα παιχνίδια...

στην Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο θέμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι ποινικές διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, σε 16 πρόσωπα για συμμετοχή αλλά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το αρμόδιο τμήμα της Interpol και αυτό της FIFA, σύμφωνα με το Soccerplus, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον, ανεπίσημα, για την υπόθεση καθώς έχει διαγνωσθεί πως υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ενδιαφέρον, ακόμα έχουν δείξει εταιρείες που η εργασία τους είναι η έρευνα και η ανίχνευση αγώνων που έχουν χειραγωγηθεί για στοιχηματικούς και μόνο λόγους. Το άκουσμα της είδησης έφτασε στα αυτιά των ανθρώπων της EPASS, της FIFA, της UEFA, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνής Διαφάνειας, της ICSS, της EPFL καθώς επίσης σε όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και στα υπουργεία αθλητισμού όλων των χωρών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός ανακριτής, Γιώργος Ανδρεάδης, θα αναλάβει από εδώ και πέρα την υπόθεση. Στο βιογραφικό του ο συγκεκριμένος ανακριτής έχει αναλάβει μεγάλες υποθέσεις όπως του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του Καρούζου, του Οίκου Ναύτου, του Γριβέα και το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ.