Latest News

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Τρεις συλλήψεις στην επιχείρηση «Fallen Angel» για κατοχή αρχείων παιδικής πορνογραφίας

Σε τρεις συλλήψεις ατόμων που είχαν στην κατοχή τους τεράστιες ποσότητες υλικού παιδικής πορνογραφίας προέβη η Αστυνομία, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης «Fallen Angel»...
(Έκπτωτος Άγγελος).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες με «σκληρότατο υλικό» πορνογραφίας ανηλίκων. Συνολικά βρέθηκαν αρχεία που υπερβαίνουν σε μέγεθος το 1 terabyte, που ήταν μάλιστα διαθέσιμα για διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου.

Οι συλλήψεις έγιναν στις περιοχές της Αθήνας, της Τρίπολης και της Κομοτηνής.

Καταζητούνται ακόμα τρία άτομα, για τα δυο από τα οποία οποία προέκυψε ότι κατέβασαν και στη συνέχεια διέγραψαν παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Ένας από τους καταζητούμενους διαμένει στην περιοχή της Αθήνας και ο άλλος στη Ρόδο. Τα στοιχεία του τρίτου καταζητούμενου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι χρήστες του ίντερνετ στην Ελλάδα χρησιμοποίησαν 339 ηλεκτρονικές διευθύνσεις IP, διάφορων παρόχων, για να έχουν πρόσβαση σε «σκληρότατο» παιδικό πορνογραφικό υλικό, που ήταν πρόσφορο για διαμοιρασμό.

Οι τρεις συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία, θα οδηγηθούν ενώπιον των κατά τόπους αρμοδίων Εισαγγελικών Αρχών, ενώ για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.