Latest News

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

"Σαφάρι" ελέγχων τα Χριστούγεννα στον Πειραιά - Τι να προσέχουν οι καταναλωτές (ΟΔΗΓΙΕΣ)


Εντατικούς ελέγχους  εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων πραγματοποιούν οι ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας...
του  Πειραιά. 

Ο στόχος τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή από φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης.
          Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται,  καθημερινά, με έμφαση στα σημεία αιχμής αυτής της περιόδου, δηλαδή στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, στη Δημοτική Αγορά του Πειραιά, στα τελωνεία του Πειραιά, σε κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, σε καταστήματα πώλησης αλλαντικών και τυροκομικών προϊόντων στην περιοχή ευθύνης της.
          Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα παρακάτω:
·        Όλα τα σφάγια πρέπει να φέρουν ευανάγνωστη τη σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα).
·        Γενικά, τα νωπά κρέατα πρέπει να διατίθενται σε θερμοκρασία 2-5οC και τα κατεψυγμένα σε -18 οC.
·        Η έκθεση των σφάγιων εκτός ψυκτικών θαλάμων απαγορεύεται ακόμη και αν βρίσκονται εντός του καταστήματος πώλησης.
·        Οι κρεοπώλες πρέπει να διαθέτουν βιβλιάρια υγείας σε ισχύ και βεβαίωση κρεοπώλη από τη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος, αναρτημένη με την άδεια λειτουργίας του καταστήματος σε εμφανές σημείο.
·        Τα τυριά και τα αλλαντικά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν νόμιμα και στη συσκευασία τους να αναγράφονται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία επισημάνσεις για την ταυτότητα των προϊόντων.
·        Η κοπή των τυριών στα σημεία πώλησης πρέπει να γίνεται παρουσία του αγοραστή.
·        Τα σφάγια γαλοπούλας να είναι πλήρως αποπτιλωμένα  και απεντερωμένα, και να φέρουν σήμανση καταλληλότητας.
Τέλος, η Π.Ε. Πειραιά ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων, να απευθύνονται στις ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας Αττικής.