Latest News

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η πετυχημένη εκδήλωση των Μανιατών στον Πειραιά

Μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έχουν ανάγκη, έκαναν οι Μανιάτες...
στον Πειραιά. 
Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται στο γεγονός ότι είχε πολύ κόσμο ( γέμισε ασφυκτικά ο Πειραϊκός Σύνδεσμος), έγινε για καλό σκοπό (συγκέντρωσαν τρόφιμα για τους άπορους) και πάνω απ' όλα δεν είχε... καθόλου πολιτικούς! 
(Οι βουλευτές ψήφιζαν τον προϋπολογισμό...).
 Έτσι, η εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών έγινε, όπως θα έπρεπε, για τον κόσμο και όχι για δημόσιες σχέσεις. 
Αν και κάποιοι δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους ότι απουσίαζε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τον οποίο εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Σταύρος Βοϊδονικόλας. 
Αυτά τα λέμε εμείς και όχι ο εξαιρετικά ευγενής πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών Σταύρος Μπαζάκος, ο οποίος σημειώνει στην προσωπική του σελίδα στο facebook τα εξής:


Stauros Mpazakos
"Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση αγάπης που διοργάνωσε η Ένωση Απανταχού Μανιατών σε μία αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Μπαζάκος Σταύρος, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τους χορηγούς, τους χοροδιδάσκαλους και τους χορευτές-τριες παραδοσιακών χορών που συμμετείχαν. Μεταξύ άλλων είπε, ότι η Ένωση εκπροσωπεί χιλιάδες πολίτες αυτής της πόλης και όχι μόνο, με κοινά χαρακτηριστικά την καταγωγή αλλά και το πραγματικό ενδιαφέρον για  τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, σε αυτόν που η κρίση του στερεί μια αξιοπρεπή διαβίωση. Εμείς οι Μανιάτες είμαστε παραδοσιακά και ιστορικά εξοικειωμένοι με τις έννοιες της κοινωνικής προσφοράς, της αλληλεγγύης και η συμπαράσταση μεταξύ μας είναι κάτι αυτονόητο. Είναι καθήκον μας, το οποίο έχει ρίζες στα αδιαπραγμάτευτα ιδανικά των αγωνιστών Μανιατών· αρχές που θέλουμε να μεταλαμπαδέψουμε στις επόμενες γενιές. Η κάθε είδους προσφορά μας γίνεται ανιδιοτελώς και χωρίς διακρίσεις στους συνανθρώπους μας.
Τέλος, ευχαρίστησε ειδικότερα τον χοροδιδάσκαλο, κ. Κάρλε Πέτρο, για την ανιδιοτελή, συνεχή προσφορά του. Ευχαρίστησε, επίσης, για την υποστήριξη την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς & Φαλήρου και τον Δήμο Πειραιά και δήλωσε ότι ο ίδιος και η Ένωση είναι αρωγοί σε κάθε θετική προσφορά τους. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον πρόσφατα αποβιώσαντα δημοτικό συμβουλο, κ. Βουγιουκλάκη Χρήστο, μέλος της Ένωσης, δηλώνοντας ότι το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο και ευχαρίστησε την οικογένεια του για την μεγάλη προσφορά τροφίμων".

@ Το θέμα με την εκδήλωση των Μανιατών θα μπορούσε να έχει τίτλο "Έξαλλοι οι Μανιάτες με το Δήμαρχο Πειραιά"  ή "Γύρισε την πλάτη στους Μανιάτες ο Μώραλης", αλλά προτιμήσαμε να αναδείξουμε την επιτυχία της εκδήλωσης αν και μπορεί να κάναμε λάθος...