Latest News

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Τι πρέπει να πληρώσουμε στην εφορία έως το τέλος της χρονιάς


Τι πρέπει να πληρώσουμε  στην εφορία έως το τέλος της χρονιάςΤρεις εργάσιμες ημέρες έχουν απομείνει, για να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως την ερχόμενη Τετάρτη εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ (φόρου ακινήτων) και τη δόση του Δεκεμβρίου για τα...
ρυθμισμένα χρέη.



Υποβολή του Ε9

Για την υποβολή των δηλώσεων Ε9, οι φορολογούμενοι που έχουν εκκρεμότητα, θα πρέπει να την τακτοποιήσουν έως την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή τροποποιητικών διορθώσεων Ε9 για τα έτη 2010 έως και 2014 χωρίς την καταβολή προστίμων θα δέχεται δηλώσεις έως και τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τρίτης, 30 Δεκεμβρίου.

Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θα είναι εφικτή η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων, αν και υπάρχει σκέψη στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η εφαρμογή να παραμείνει ανοικτή και μετά, αλλά η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης να συνοδεύεται από την επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου των 100 ευρώ.

Πως θα πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε τράπεζα η ταχυδρομείο με την προσκόμιση του ειδοποιητηρίου που μπορούν να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι από τη σχετική εφαρμογή του taxisnet, αναγράφοντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Είναι, επίσης, εφικτή η πληρωμή των τελών στις τράπεζες χωρίς το ειδοποιητήριο, αλλά μόνο με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας.

Πολύ πιο εύκολο θα είναι για τους φορολογούμενους να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας-και τους άλλους φόρους-χρησιμοποιώντας τα εναλλακτικά δίκτυα των τραπεζών, όπως το web banking, μέσω του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου τους.

Έτσι, θα αποφύγουν τις μεγάλες ουρές στις τράπεζες, οι οποίες είναι αναπόφευκτες αυτές τις ημέρες.

Εφόσον χαθεί η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, βεβαιώνεται στο φορολογούμενο πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο αυτοκίνητό του.