Latest News

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ληστεία - μαμούθ με άρωμα τρομοκρατίας στην ΕΥΔΑΠ

Ληστεία - μαμούθ με άρωμα τρομοκρατίας στην ΕΥΔΑΠ στο ΓαλάτσιΛηστεία μαμούθ με άρωμα τρομοκρατίας σε χρηματαποστολή της ΕΥΔΑΠ στη Λεωφόρο Γαλατσίου το μεσημέρι...

της Τετάρτης

Ήταν η ώρα της τελευταίας μεγάλης χρηματαποστολής πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι δράστες που κινήθηκαν με ιδιαίτερη ψυχραιμία, άρπαξαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ενώ εκτιμάται ότι είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους καθώς εμφανίστηκαν ως πελάτες, για να αιφνιδιάσουν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής.

Συγκεκριμένα, έκρυψαν τη μοτοσικλέτα τους σε ένα στενό κοντά στο πολυώροφο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στη Λεωφόρο Γαλατσίου, και πλησίασαν πεζοί την είσοδο των ταμείων όπου γίνονται οι συναλλαγές με το κοινό.
Ελάχιστα λεπτά αργότερα, όταν κατέφθασε το θωρακισμένο φορτηγάκι στο πλαϊνή πόρτα του κτιρίου της ΕΥΔΑΠ και άρχισε να υπάρχει έντονη κινητικότητα για την μεταφορά των χρημάτων, τότε οι δύο κακοποιοί έβγαλαν τα όπλα και πήδηξαν πίσω από τα γκισέ, φωνάζοντας «ληστεία».
 Κάποιος από τους υπαλλήλους ασφαλείας προσπάθησε να μπλοκάρει ηλεκτρονικά την πόρτα εξόδου αλλά ο ένας από τους ληστές σήκωσε το πιστόλι και τον σημάδεψε στο κεφάλι, απειλώντας τη ζωή του.
Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν, δράστες της ληστείας μαμούθ να είναι πρόσωπα που κινούνται στο χώρο της τρομοκρατίας.
 Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τους κτιρίου,  καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οι δράστες είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους χρησιμοποιώντας ειδικό μακιγιάζ.
 Κάτι ανάλογο είχαν χρησιμοποιήσει και οι ληστές στο Δίστομο που όπως διαπιστώθηκε ήταν μέλη της εγκληματικής ομάδας του καταδικασμένου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη.