Latest News

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε ο πιο παχύς άνθρωπος του κόσμου: Ζύγιζε 444 κιλά και δεν μπορούσε να περπατήσει

o-pio-paxys-antropos-tou-kosmou-570
Για περίπου μία δεκαετία δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν κλινήρης καθώς το βάρος του δεν του επέτρεπε ούτε να...
σταθεί όρθιος. 
Ο Κιθ Μάρτιν έδινε μία χρόνια μάχη με το βάρος του το οποίο τελικά τον νίκησε.
Ο 44χρονος είχε φθάσει τα 444 κιλά. Παρότι υποβλήθηκε σε γαστρικό δακτύλιο που του επέτρεψε να σταθεί όρθιος, τελικά ο Μάρτιν δεν τα κατάφερε και έχασε την ζωή του από πνευμονία.Η μάχη του βαρύτερου ανθρώπου στον κόσμο με τον ίδιο του τον εαυτό καταγράφηκε από τις κάμερες του Channel 5 για το ντοκιμαντέρ με τίτλο «444 κιλά και σχεδόν νεκρός». Σε αυτό ο Μάρτιν εξέφραζε την λαχτάρα του να μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και να καταφέρει να βγει έξω από το σπίτι του.
«Είχα παραιτηθεί. Έλεγα ότι είτε θα πεθάνω στο κρεβάτι μου είτε θα αυτοκτονήσω. Τώρα, λέω ότι ήμουν κουτός», είχε δηλώσει στην κάμερα του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού. Μετά από την επέμβαση, ο Μάρτιν δήλωνε σίγουρος για τον εαυτό του περισσότερο από κάθε άλλη φορά ενώ κατάφερε να νιώσει επιτέλους χαρά.
«Σε λίγους μήνες θα μπορέσω να σηκωθώ και να περπατήσω. Ο μόνος άνθρωπος που φέρει την ευθύνη είμαι εγώ. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν χαμένα. Δεν πρόκειται να τα δαπανήσω άλλο», έλεγε. Ο 44χρονος διένυε τις μέρες του παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια και βλέποντας τηλεόραση ενώ είχε εξηγήσει πως το 2012 ξεκίνησε να τρώει υπερβολικά για να «απαλύνει τον πόνο του» και πριν το συνειδητοποιήσει κατέφευγε στο φαγητό κάθε φορά που κάτι τον αναστάτωνε.
«Πάντα ήμουν θλιμμένος. Είμαι αγοραφοβικός. Φοβάμαι τους δημόσιους χώρους, αλλά ποτέ δεν ακολούθησα κάποια θεραπεία. Θέλω να είμαι χαρούμενος χωρίς να χρειάζομαι το φαγητό για να νιώθω ευτυχισμένος», είχε πει. Σύμφωνα με την Telegraph, μετά από τον θάνατο του Μάρτιν, ο χειρούργος που τον είχε αναλάβει ζητάει από την κυβέρνηση να επιβάλλει υψηλή φορολογία στα fast food, επειδή τα γεύματα που προσφέρουν ήταν η βασική αιτία για το βάρος του ασθενή του.
Ο ίδιος ο Μάρτιν, άλλωστε, είχε παραδεχθεί ότι κατανάλωνε γρήγορο φαγητό σε καθημερινή βάση, προσλαμβάνοντας ακόμα και 20.000 θερμίδες ημερησίως! Εξάλλου, τηγανίτες, πίτσες, κεμπάμπ, γεύματα από κινέζικα εστιατόρια, χάμπουργκερ, δύο λίτρα αναψυκτικών αποτελούσαν το καθημερινό μενού του Μάρτιν, ενώ σε αυτό προστίθεντο γλυκά, σάντουιτς, σοκολάτες, πατατάκια και μπισκότα.
«Αν ζούσε θα έχανε εκατοντάδες κιλά και θα ανακτούσε την ικανότητα να περπατάει και να ζει μία φυσιολογική ζωή», δήλωσε ο Μανούρ που χειρούργησε τον Μάρτιν στο νοσοκομείο Χόμερτον. Τώρα οι δύο αδελφές του, Σάρον και Τίνα, που όλα αυτά τα χρόνια τον φρόντιζαν, δηλώνουν συντετριμμένες, με την παρουσία του να τους λείπει πολύ.