Latest News

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Θρίλερ εν πλω για 475 επιβάτες του πλοίου "NORMAN ATLANTIC" (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Σε θρίλερ εν πλω εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης των 475 επιβατών του φλεγόμενο πλοίου " NORMAN ATLANTIC" που πλέει ακυβέρνητο μέσα σε σφοδρή θαλασσοταραχή ανοιχτά...
της Κέρκυρας. 

Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ-Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για αγνοούμενους, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις επίσημες αρχές που δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τη λίστα των επιβατών.  

Πάντως, σύμφωνα το ΥΕΝ στο πλοίο βρίσκονταν 478 επιβαίνοντες, ενώ σύμφωνα με το ΥΕΝ οι επιβάτες είναι 411 και το πλήρωμα 56μελές.

Ανάμεσά στους επιβάτες είναι 268 Έλληνες και οι υπόλοιποι αλλοδαποί, κυρίως Τούρκοι, ενώ το πλήρωμα αποτελείται από 22 Ιταλούς και 34 Έλληνες. Ο καπετάνιος του πλοίου είναι Ιταλός. 

Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ Έχουν ήδη διασωθεί περισσότεροι 40 από τους 150 επιβάτες που κατάφεραν να μπουν σε σωσίβιες λέμβους – Οι υπόλοιποι παραμένουν στο πλοίο και περιμένουν να σωθούν συνοδεύουν τους 437 επιβάτες του πλοίου Norman Altantic, το οποίο πλέει ακυβέρνητο και έχει αρχίσει να παρουσιάζει κλίση.

Η φωτιά ξέσπασε 4:00 τα ξημερώματα πιθανόν από φορτηγά στο γκαράζ του πλοίου τα ξημερώματα της Κυριακής, επεκτάθηκε γρήγορα και δεν έχει σβήσει ακόμα 

- Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ και χαλάζι σαρώνουν την περιοχή. Επτά πλοία έχουν σπεύσει στην περιοχή και έχουν δημιουργήσει κύκλο για να "προστατεύσουν" από τα κύματα το Norman Atlantic -  (ναυπήγησης του 2009)

Τι υποστηρίζει η εταιρία ΑΝΕΚ 

Επίσημη ανακοίνωση για τις δραματικές στιγμές στο φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic» εξέδωσε η εταιρεία.
"Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «NORMAN ATLANTIC» της εταιρείας «VISEMAR di Navigazione S.R.l.», ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολόγια γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές. Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία".