Latest News

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το μπάχαλο, η ντρίμπλα και το "Κανάλι 1"


Ένα απίστευτο αλαλούμ επικράτησε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κατά τον ορισμό των μελών της νέας διοίκησης στη ΔΗΡΑΠ από τις παρατάξεις...

της αντιπολίτευσης.
Ο ορισμός του νέου Δ.Σ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά ήταν το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου. 
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης πρότεινε με συνοπτικές διαδικασίες τα ονόματα από τους αιρετούς και λαϊκούς, που αναλογούσαν στην παράταξη της πλειοψηφίας. ( Σ.Σ. Πρόεδρο τον Τάκη Αβραμίδη, και αντιπρόεδρο τον Στέλιο Μπρατσόλη(ΕΔΩ)
Η σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΗΡΑΠ ("Κανάλι 1") θα συμπληρώνονταν με δύο αιρετούς από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 
Tο μπάχαλο. 
Ο Τάσος Κάρλες ρώτησε αν θα μπορούσε να προτείνει τον απερχόμενο πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ, αλλά πήρε αρνητική απάντηση, αφού δεν είναι αιρετός. 
(σ.σ. Είναι πρώτος επιλαχών και αναμένει να παραιτηθεί ο επικεφαλής). 
Έτσι, θέλησε να καλύψει και τις δύο κενές θέσεις, δίνοντας τα ονόματα δύο δημοτικών συμβούλων της παράταξης "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος απουσίαζε και από την χθεσινή συνεδρίαση... 
Τότε παρενέβη ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ζήτησε να υπάρχει πιο αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση  των παρατάξεων στο Δ.Σ. και πρότεινε τη Μαρία Σταθάκη από το συνδυασμό του  "Το Λιμάνι της Αγωνίας, η πόλη μας".
(σ.σ. Σύμφωνα με το νόμο, προβλέπονταν δύο θέσεις για την αντιπολίτευση, χωρίς να διευκρινίζεται αν προέρχονται από τη μείζονα ή την ελάσσονα).
Ο δήμαρχος είπε ότι δεν είναι σωστό να αποφασίσει αυτός - άλλωστε κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο- και ζήτησε να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των συνδυασμών της αντιπολίτευσης. 
Όμως ο Τάσος Κάρλες επέμεινε στη θέση του για τους δύο συμβούλους από την παράταξή του.
Η τρίπλα 
Τότε η Μαρία Σταθάκη έκανε μια απίστευτη ντρίμπλα τακτικής (γατάκι το Μαράκι) και πρότεινε και τον επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς Όλοι Μαζί" Αντώνη Καλογερόγιαννη. 
Έτσι, εκ των πραγμάτων το θέμα θα έμπαινε σε ψηφοφορία από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι θα έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο υποψήφια ζευγάρια. 
Ο Τάσος Κάρλες αναγκάστηκε ν' αποσύρει το ένα όνομα, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να χάσουν τη ψηφοφορία και να μείνουν χωρίς εκπρόσωπος στο Κανάλι 1"  (σ.σ. Εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα ήταν μόλις 4 δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού...). 
Τότε η λύση ήρθε από τον Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος λειτούργησε συναινετικά και ζήτησε να υπάρχει ένας εκπρόσωπος από τη μείζονα κι ένας από την ελάσσονα αντιπολίτευση. 

@ Πλάκα πλάκα λίγο έλειψε η παράταξη του Μιχαλολιάκου να μείνει χωρίς εκπρόσωπο και στο ΔΣ της ΔΗΡΑΠ ...