Latest News

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οικιακή βοηθός έγδυσε το σπίτι των αφεντικών της- Πως "σήκωσε" 1 εκατομμύριο ευρώ στην Εκάλη

Σπείρες οικιακών βοηθών «χτυπούν», εύπορους πολίτες...
μέσω αγγελιών
Σε κάποιες περιπτώσεις ναρκώνουν τα θύματά τους και αρπάζουν χρήματα, πολύτιμα αντικείμενα και κοσμήματα.
Πρόσφατα θύμα ο γόνος και συνιδιοκτήτης κλινικών και μονάδων τεχνητού νεφρού και στόχος το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του στην Εκάλη. Διερευνώνται τρεις ακόμη περιπτώσεις κλοπών, πιθανόν από άλλη σπείρα, με τη μέθοδο της νάρκωσης ή υπερδοσολογίας φαρμάκων, η μία στην Αθήνα και δύο ακόμη στα νότια προάστια.
Η οικιακή βοηθός εντόπισε το θύμα της από αγγελία αναζήτησης οικιακής βοηθού που είχε βάλει ο 33χρονος στο Διαδίκτυο και σε ημερήσιες εφημερίδες. Πριν από δέκα  περίπου ημέρες εμφανίστηκε ως υποψήφια εργαζόμενη, με χώρα καταγωγής τη Γεωργία. Οι συστάσεις και οι «δοκιμές» φαίνεται πως ικανοποίησαν τον εργοδότη, που αποφάσισε να την προσλάβει. Κέρδισε την εμπιστοσύνη του ίδιου και της μητέρας του, αποκτώντας παράλληλα πρόσβαση σε αρκετά σημεία της πολυετούς κατοικίας στην Εκάλη.
Την περασμένη Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 και το χρονικό διάστημα από τις 12.10 έως και 15.10, που ήταν μόνη της στο σπίτι, κατάφερε να αποκολλήσει, πιθανόν με τη βοήθεια συνεργών, το χρηματοκιβώτιο που ήταν σε κρυφό  χώρο της οικίας. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, το χρηματοκιβώτιο περιείχε περίπου 150.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα και πολύτιμους λίθους η χρηματική αξία των οποίων φαίνεται να φθάνει, ίσως και να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.