Latest News

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αυτά είναι τα τροπικά νησιά Τερκς και Κέικος της Καραϊβικής έχει τις offshore του ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ελέγχεται και για τρίτη Offshore.
Ο άλλοτε κυβερνητικός εταίρος και ο ένοικος της γαλάζιας πολυκατοικίας με τις offshore του με περιουσία πολλών εκατομμυρίων, μπήκε στο μικροσκόπιο της
δικαιοσύνης. 
Στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών παραπέμπεται ομοφώνως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» και την παράνομη συμμετοχή σε off-shore. 
giorgos-karatzaferis-offshore-nisia-570
Επίσης, ζητείται καταλογισμός από το Ελεγκτικό Συνέδριο των δυο επίμαχων εμβασμάτων που φέρεται να κατέληξαν στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd. συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, ύψους 1,65 εκ. ευρώ, ως παρανόμως κτηθέντος, ώστε να περιέλθει το ποσό αυτό στο Δημόσιο. Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποστήριξε στην Επιτροπή ότι ο κ. Καρατζαφέρης διαθέτει και τρίτη off-shore, με την επωνυμία «Deck Rock Limited».
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA η κ. Χρυσοβελώνη επανέλαβε το στοιχείο περί ύπαρξης και τρίτης osffshore εταιρείας και τόνισε πως συνολικά εντοπίστηκαν έξι εκατομμύρια σε μετρητά και 20 εκατομμύρια σε ακίνητα. Η κ. Χρυσοβελώνη σημείωσε πως για τον κ. Καρατζαφέρη ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και επειδή είναι αρχηγός κόμματος μακάρι να βρεθούν εκείνα τα στοιχεία που να αντικροούν το πόρισμα.
Εν τω μεταξύ, στην Δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο παραπέμπει η Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής τους πρώην βουλευτές κ. Αρ. Τσιπλάκο ΝΔ και Τ. Χυτήρη ΠΑΣΟΚ  για αποκλίσεις που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές μεταξύ εισοδημάτων και καταθέσεων.
 Ας δούμε πού ακριβώς είναι οι offshore του προέδρου του ΛΑΟΣ. Σε ένα μέρος που θα ήθελε ο καθένας από εμάς να ζήσει την εμπειρία των τροπικών διακοπών. Στα νησιά Τερκς και Κέικος.
nisia-turks-karatzaferis-570Το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα είναι ένα υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου στην Καραϊβική. Η έκτασή τους είναι 430 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός τους ανέρχεται σύμφωνα με το worldometers.info σε 33.736 κατοίκους εκ των οποίων οι 32.011 ζουν σε αστικό τοπίο και όχι στην ύπαιθρο.Αρχηγός Κράτους είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, η οποία εκπροσωπείται από τον Κυβερνήτη Πίτερ Μπέκιναμ. Ως τον Αύγουστο του 2009 υπήρχε επίσης Πρωθυπουργός (premier), που ήταν ο Γκάλμο Ουίλιαμς μετά την παραίτηση του πρώτου πρωθυπουργού στην ιστορία των νησιών, Μάικλ Μίσικ, στις 23 Μαρτίου του 2009. Στις 14 Αυγούστου του 2009 η βρετανική κυβέρνηση, επικαλούμενη φαινόμενα κυβερνητικής διαφθοράς, καθαίρεσε τον πρωθυπουργό και κατάργησε το αξίωμα, μεταθέτοντας τις αρμοδιότητές του σε εκείνες του Κυβερνήτη. Το αξίωμα επαναφέρθηκε το Νοέμβριο του 2012. Πρωθυπουργός από τις 13 Νοεμβρίου 2012 είναι ο Ρούφους Γιούινγκ. Στην πλειοψηφία τους Αφροαμερικανοί και μιγάδες. Πρωτεύουσα είναι η Κόκμπερν Τάουν, από το 1766, στο νησί Γκραντ Τερκ ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει στο νησί Προβιντενσιάλες.Τα νησιά Τερκς και Κέικος βρίσκονται νοτιοανατολικά της νήσου Μαγιαγκουάνα των Μπαχαμών και βόρεια του νησιού Ισπανιόλα. Η πρωτεύουσα των νησιών, Κόκμπερν Τάουν, απέχει περίπου 1.042 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Μαϊάμι, των ΗΠΑ.