Latest News

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης (EIKONA)

euaggelos-papanikolaou-570
Ο εγκέφαλος της σπείρας που εντόπιζε ετοιμοθάνατους ηλικιωμένους και έπαιρνε την περιουσία τους είναι ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας...
Ευάγγελος Παπανικολάου.
Η σπείρα εντόπισε ηλικιωμένους που πέθαιναν από παθολογικά αίτια, δεν είχαν συγγενείς και με πλαστά χαρτιά δήλωναν παράνομα αποδέκτες της περιουσίας τους. Όπως προέκυψε από την Αστυνομική έρευνα,  ο ηλικίας 80 ετών δικηγόρος, Βουλευτή Άργους της ΝΔ (τη δεκαετία του’80), Ευάγγελος Παπανικολάου φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας.
Ο κ. Παπανικολάου έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για απάτες ενώ είναι ο άνθρωπος που συνέτασσε τα δικονομικά έγγραφα για τα μέλη του κυκλώματος που φρόντιζαν να οικειοποιηθούν τις περιουσίες των ηλικιωμένων. Στο κύκλωμα εμπλέκονται δέκα άτομα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τριών ακόμα προσώπων 
euaggelos-papanikolaou1570
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφθασαν στην Εισαγγελία, οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια εντόπιζαν και πλησίαζαν ηλικιωμένους μοναχικούς ανθρώπους, οι οποίοι ήταν εύποροι. Στη συνέχεια, κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία του θύματος αμέσως μετά τον θάνατο του. Το τελικό στάδιο της οργανωμένης δράσης του κυκλώματος ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη.
Σε μια από τις περιπτώσεις, ηλικιωμένος από το Γέρακα με περιουσία στην Παλλήνη,  πεθαίνει από παθολογικά και τα μέλη του κυκλώματος οικειοποιήθηκαν την περιουσία του ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Για την υπόθεση ο εισαγγελέας Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση, διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ΄ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση, διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδορκία μάρτυρα.
Σύμφωνα με το nantiareport, η υπόθεση απασχόλησε το Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Αστυνομίας μετά από τον θάνατο δύο αδερφών η μεγάλη περιουσία των οποίων κατέληξε σε άγνωστα προς την οικογένεια πρόσωπα. Ο ανιψιός τους ερεύνησε την υπόθεση και η Οικονομική Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα. Η δικογραφία ανατέθηκε σε Ανακριτή ο οποίος θα εξετάσει το προανακριτικο υλικό στη δικογραφία της Οικονομικής Αστυνομίας.