Latest News

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Οι γκάφες των απαγωγέων :Το DNA, το γαλακτομπούρεκο και τα γυναικεία ρούχα

apagogeas-570Μπορεί να οργάνωναν έξι ολόκληρους μήνες την απαγωγή της 27χρονης ανιψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη, αλλά οι δράστες...
που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, μόνο επαγγελματίες του είδους δεν μπορεί να χαρακτηριστούν.
Έκαναν μια σειρά από λάθη, γκάφες τα χαρακτήρισαν οι αστυνομικοί , που οδήγησαν τις αρχές στα ίχνη τους μια εβδομάδα μετά την απελευθέρωση της κοπέλας.
Χρησιμοποίησαν εταιρικό κινητό  τηλέφωνο για τις επικοινωνίες, άφησαν ίχνη DNA πάνω στη σακούλα που θα έπαιρναν τα λύτρα, χρησιμοποίησαν ως κρησφύγετο δικό τους σπίτι και έκαναν βόλτες σε μαγαζιά της Λούτσας αγοράζοντας ρούχα  για την 27χρονη και…γλυκά για τα γιορτάσουν όταν πήρα τα λύτρα.
Υλικό από πάνω από 100 κάμερες
Για τις εντοπισμό των δραστών οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναζήτησαν υλικό από τουλάχιστον 100 κάμερες ασφαλείας καταστημάτων ακόμη και πολίτες που κατέγραφαν τους αθλητές του Κλασσικού Μαραθωνίου. Από το υλικό αυτό εντοπίστηκαν οι δύο μοτοσυκλέτες που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ανήκαν στον αδερφό του απαγωγέα.
Μάλιστα οι δράστες είχαν φτάσει και σε κατάστημα ρούχων όπου ο 48χρονος στις 13:24, στις 3 Νοεμβρίου, αγόρασε ένα παντελόνι-φόρμα για την 27χρονη χωρίς να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.  Το φωτογραφικό ντοκουμέντο από το εσωτερικό του καταστήματος παρουσίασε το Mega.


apagwgi2
apagwgi1
Από το δελτίο του ίδιου καναλιού μεταδόθηκε και ο διάλογος που είχε η 27χρονη φοιτήτρια με τον πατέρα της λίγο πριν την αφήσουν ελεύθερη: «Δευτέρα θα με αφήσουν μπαμπά, γιατί αύριο και μεθαύριο θα βρέχει πολύ. Όλα καλά μπαμπά, μην ανησυχείς, όλα καλά».
Το γαλακτομπούρεκο για τα «καλορίζικα»
Το θράσος των δραστών ήταν τέτοιο που μπήκαν στη διαδικασία να κεράσουν και γαλακτομπούρεκο την 27χρονη αμέσως μετά την παραλαβή των λύτρων για τα «καλορίζικα».
Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου, ο 48χρονος πήγε σε ζαχαροπλαστείο της περιοχής και αγόρασε... γαλακτομπούρεκο για να προσφέρει στην 27χρονη, ως «καλορίζικα», κατάστημα που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στη ίδια περιοχή.
Από τα καταστήματα, οι αστυνομικοί, αποτύπωσαν καθαρά το πρόσωπο του απαγωγέα, το οποίο αναγνώρισε η 27χρονη όμηρος, μέσα από τη «διάφανη» κουκούλα που της φορούσαν παροδικά. Με παρόμοιο τρόπο αναγνωρίστηκε και ο 53χρονος Σ.Π, ομογενής από το Καζακστάν.