Latest News

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι πήραν τα βραβεία «Blue Growth Piraeus» (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Τα βραβεία των νικητών του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία με την ονομασία «Blue Growth Piraeus», απονεμήθηκαν χθες βράδυ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του...

Δήμου Πειραιά. 
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν τέσσερις από τις εννέα ομάδες για τις καινοτόμες προτάσεις τους σε τομείς όπως: Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια & Περιβάλλον/Πράσινη Ναυσιπλοΐα, Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα – Υδατοκαλλιέργειες, Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός και Θαλάσσιες μεταφορές.
Στις τρείς νικήτριες ομάδες απονεμήθηκαν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ και έχουν τη δυνατότητα στέγασης και «εκκόλαψης» στο πρότυπο πρόγραμμα νεοφυών επιχειρήσεων Aephoria.net. Στην τέταρτη ομάδα απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο «LIVING SEA».

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή οκτώ αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε :
«Είχα πει και προεκλογικά ότι η σύγχρονη διοίκηση ενός Δήμου, κατά την άποψή μου τουλάχιστον, αφορά στο να υπάρχει ένας Δήμαρχος, όχι ένας Δήμαρχος «ορχήστρα», αλλά ένας Δήμαρχος που να έχει πολύ αξιόλογους και ικανούς συνεργάτες και να συντονίζει αυτούς τους ανθρώπους.
Χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι αυτά που έλεγα προεκλογικά ισχύουν και εκδηλώνονται και σήμερα. Χαίρομαι πολύ γιατί αυτές οι δράσεις που ο Πέτρος Κόκκαλης ξεκίνησε προεκλογικά, είναι όλες δράσεις υψηλού επιπέδου και μια από αυτές ήταν η αντίστοιχη που είχαμε κάνει προεκλογικά εδώ, και συνεχίζονται και μετεκλογικά. Είναι μια δουλειά 6 μηνών για να φθάσουμε σήμερα εδώ.
Αυτή η δράση θα συνεχιστεί ώστε να έχουμε πιο απτά αποτελέσματα για το βασικό μας στόχο που είναι η ανάπτυξη στον Πειραιά.
Θέλω να συγχαρώ τον Πέτρο και να τον ευχαριστήσω για τη δουλειά που έκανε αυτούς τους 6 μήνες και για τη δουλειά που θα κάνει το επόμενο διάστημα.
Είναι γεγονός ότι βασικός μας άξονας προεκλογικά και παραμένει ήταν η οικονομική ανάπτυξη του Πειραιά. Είχαμε πει που πρέπει να στραφεί ο Πειραιάς; Ο Πειραιάς πρέπει να στραφεί προς τη θάλασσα και να αναπτυχθεί με βάση τη ναυτιλία, το θαλάσσιο τουρισμό, την επιχειρηματικότητα που να έχει στόχο τη θαλάσσια οικονομία ή την καινοτομία που συζητάμε σήμερα. Βλέπω ότι αυτό αρχίζει σταδιακά και υλοποιείται. Είναι ένας στόχος δύσκολος.
Δεν είναι ένας στόχος εύκολος να υλοποιηθεί και να δούμε αποτελέσματα, ούτε κάτι που μπορεί να γίνει σε 5- 6 μήνες ή 1,5 με 2 χρόνια. Αυτός είναι ένας στόχος πενταετίας. Νομίζω όμως ότι ξεκινάμε δυναμικά.
Ήδη, και στους άλλους τομείς που ανέφερε ο Πέτρος και στη ναυτιλία και στον θαλάσσιο τουρισμό κάνουμε αντίστοιχες δράσεις, αντίστοιχες συναντήσεις ώστε να μπορέσουμε σιγά - σιγά να αρχίσουμε να υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα.
Ο Εντεταλμένοs Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Blue Growth Piraeus Πέτρος Κόκκαλης, ανέφερε μεταξύ άλλων  στην ομιλία του:
"Με αυτές τις εκδηλώσεις και με την σημερινή στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τον πρώτο πυρήνα μιας κοινότητας ανθρώπων, που πιστεύουν ότι ο Πειραιάς μπορεί να ξανακερδίσει τα ηνία σε παγκόσμιο επίπεδο στη ναυτιλία και γι' αυτό χρειάζεται μια καινοτομία και χρειάζεται να είναι φιλικός προς τους νέους επιχειρηματίες. Θέλουμε λοιπόν να αρχίσουμε, με αυτήν και τις άλλες εκδηλώσεις, να συγκεντρώνουμε ένα πυρήνα ανθρώπων, είτε ατόμων είτε φορέων, οι οποίοι ενδιαφέρονται και έχουν την ανάγκη να συμμετέχουν σε αυτό, ώστε σιγά – σιγά να πιστέψουμε ότι η πόλη μας μπορεί να πάει μπροστά».
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης έδωσε βραβεία συμμετοχής σε όσους συμμετείχαν.
Οι νικητές του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας για τη Θαλάσσια Οικονομία με την ονομασία «Blue Growth Piraeus», είναι :
1ο Βραβείο SOL-BRINE: Το σύστημα SOL-BRINE αφορά μία ελληνική καινοτομία για την παραγωγή μηδενικών υγρών αποβλήτων από την αφαλάτωση, με ταυτόχρονη παραγωγή χρήσιμων τελικών προϊόντων (νερό και αλάτι).
2o Βραβείο PHEEMADE: Η εταιρεία χρησιμοποιεί τα νεκρά φύλλα από το φύκι Posidonia, που ξεβράζεται σε τεράστιες ποσότητες κατά μήκος πολλών ελληνικών ακτών, για να κατασκευάσει ανακυκλώσιμες επαναχρησιμοποιούμεvες επιφάνειες (πάνελ) που είναι 100% βιοδιασπώμενες.
3o Bραβείο NostimoSalt: Στόχος της μικρής startup είναι να αναδείξει στις διεθνείς αγορές ένα από τα πιο ποιοτικά αλλά ταυτόχρονα ανεκμετάλλευτα ελληνικά προϊόντα: το φυσικό ανεπεξέργαστο αλάτι.
Ειδικό Βραβείο – "LIVINGSEA": Innovative BallastWater Treatment System- Καινοτόμο Σύστημα Επεξεργασίας Νερού Έρματος Πλοίων: Η ομάδα "Innovative BallastWater Treatment System" έχει αναπτύξει ένα σύστημα, βασισμένο στην ηλεκτρόλυση για να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί στο θαλασσινό νερό που συλλέγουν τα πλοία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.