Latest News

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Οι κάλπες ανοίγουν αύριο ξανά σε τρεις Δήμους της Περιφέρειας Αττικής

Η επανάληψη της ψηφοφορίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Καισαριανής και των Δήμων Τροιζηνίας – Μεθάνων και...
Μάνδρας – Ειδυλλίας του Νομού Αττικής θα γίνει αύριο, Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014, σε συνέχεια αποφάσεων των Διοικητικών Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς.

Η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής σημειώνει τα εξής:
Στις 30 Οκτωβρίου 2014 η Περιφέρεια Αττικής προκήρυξε την επανάληψη της ψηφοφορίας στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Καισαριανής και των Δήμων Τροιζηνίας – Μεθάνων και Μάνδρας – Ειδυλλίας του Νομού Αττικής, για την Κυριακή,  30 Νοεμβρίου 2014, σε συνέχεια αποφάσεων των Διοικητικών Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, με τις οποίες τα εν λόγω δικαστήρια ακύρωσαν τις αποφάσεις των Πολυμελών Πρωτοδικείων που κύρωναν τα αποτελέσματα των εκλογών για τους ανωτέρω Δήμους προκειμένου να επαναληφθούν οι εκλογές μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που είχαν ανακηρυχθεί νόμιμα.
Οι εκλογές θα διενεργηθούν αύριο Κυριακή στους τρεις Δήμους από τις 7:00 το πρωί έως τις 19:00 το βράδυ.
Διευκρινίζεται ότι μόνο στην περίπτωση του Δήμου Καισαριανής οι εκλογές επαναλαμβάνονται μεταξύ δύο υποψήφιων Δημάρχων των συνδυασμών «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ», άρα εκεί θα προκύψει αποτέλεσμα από τον πρώτο εκλογικό γύρο και δεν απαιτείται σταυροδοσία.
Για τους δύο άλλους Δήμους, όπου απαιτείται και σταυρός, η τυχόν επανάληψη της ψηφοφορίας θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους αυτών.
Οι ψηφοφορία θα διενεργηθεί με τους εκλογικούς καταλόγους που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχική ψηφοφορία.
Υπενθυμίζουμε ότι για την ομαλή διεξαγωγή και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής θα βρίσκονται τόσο στο Πρωτοδικείο Αθηνών όσο και στο Πρωτοδικείο Πειραιά για να παραλάβουν το αντίγραφο του Πρακτικού Νο2 «Για την Περιφερειάρχη».
Όπως σήμερα, έτσι και αύριο, συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή για την επίλυση εκλογικών ζητημάτων (πχ διάθεση εκλογικού υλικού σε περίπτωση έλλειψης) και για την παραλαβή και προώθηση των εντύπων αποτελεσμάτων των εκλογών (τηλ. επικοινωνίας: 213 2065061 και 213 2065065-7). Επίσης, οι πολίτες-εκλογείς θα μπορούν να απευθύνονται και στην Περιφέρεια Αττικής, στο τηλέφωνο 213-2065066, για να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.
Η εκλογική προετοιμασία μέχρι στιγμής εξελίσσεται ομαλά και αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών για σήμερα, με την παραλαβή των εκλογικών τμημάτων και του εκλογικού υλικού από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.