Latest News

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Βαγγέλης Μαρινάκης: "Δεν παίρνω τίποτα πίσω..."

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσήλθε λίγα λεπτά αργότερα στην συνεδρίαση και απάντησε σε όσα είχε αναφερθεί νωρίτερα ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιακός στο Δημοτικό Συμβούλιο...
του Πειραιά.

Στην αρχή της τοποθέτησής του έκανε μια παρένθεση περί σεβασμού στο δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν φαίνεται με την εικόνα του πρώην δημάρχου να παίζει το κομπολόι του μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέλαβε ότι δεν έχει να πάρει τίποτα απ' όσα είχε πει στην προηγούμενη συνεδρίαση πριν από ένα μήνα. 

Μιλώντας ήρεμα και ψύχραιμα περιέγραψε ότι όταν ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε μαζί του στο δημαρχείο για να του παραδώσει, τότε του έδωσε ορισμένα νούμερα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
Αυτό, σύμφωνα με την κρίση του, μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους, ο πρώτος λόγος είναι ανικανότητα και ο δεύτερος είναι να υπάρχει δόλος. Να υπάρχει δόλος και να δίνει ψεύτικα στοιχεία. Γι' αυτό χρησιμοποίησα τη λέξη απατεώνες. 
Μάλιστα, δήλωσε ότι θα είναι χαρούμενος να υποστηρίξει την άποψή του σε οποιοδήποτε δικαστήριο. 
Ο ίδιος επανέλαβε ότι σύντομα ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης θα δώσει συνέντευξη τύπου και θα αναφέρει αναλυτικά τα στοιχεία για όσα παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. 
Καταλήγοντας ο Βαγγέλης Μαρινάκης επεσήμανε ότι η σημερινή  δημοτική αρχή και οι εργαζόμενοι κάνουν καθημερινά αγώνα για να μπορέσουν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του Δήμου Πειραιά...

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε τα εξής : 
"Θα ξεκινήσω με μια μικρή παρένθεση. Το σεβασμό από τους δημοτικούς συμβούλους στο δεν τον κερδίζεις με το να παίζεις με ένα κομπολόι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν δείχνει σεβασμό. Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτησή μου πριν δύο-τρείς εβδομάδες, θα επαναλάβω τι ακριβώς είπα, δεν έχω να πάρω πίσω τίποτα και θα το εξηγήσω τώρα που είσαστε παρών για να το καταλάβετε. Όταν ο κ. Μώραλης συναντήθηκε μαζί σας για να του παραδώσετε και κάνατε μια συνάντηση μαζί του εδώ στον Δήμο, δώσατε ορισμένα νούμερα. Αυτά τα νούμερα δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχουν δύο λόγοι όταν δίνονται στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο πρώτος λόγος μπορεί να είναι ανικανότητα, να μην μπορείς να δώσεις σωστά νούμερα. Ο δεύτερος λόγος είναι να υπάρχει δόλος, να λες ψέματα. Είπα πως όταν κάποιος δίνει στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και το κάνει για τους δικούς του λόγους, χρησιμοποίησα τη λέξη απατεώνας. Και σας λέω και πάλι. Θα είμαι χαρούμενος σε οποιοδήποτε δικαστήριο να το αιτιολογήσω. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο και θα ήθελα να έχουμε όλοι μας την υπομονή να ακούσουμε τη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου που θα μιλήσει για το τι παρέλαβε μέχρι τώρα, τι έχουν δει τα μάτια του και για τον καθημερινό αγώνα των συμβούλων και πολλών υπαλλήλων του Δήμου για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους".

Όταν μάλιστα ο Μιχαλολιάκος είπε πως παίζει κομπολόι επειδή του αρέσει, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, του απάντησε, προκαλώντας πολλά γέλια στους δημοτικούς συμβούλους!

"Όσο για το κομπολόι σας, να το παίζετε μόνος σας, δεν χρειάζεται να το παίζετε μπροστά μας..."!