Latest News

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

"Καμπάνα" στον Γιάννο Παπαντωνίου και τη γυναίκα του για την πρώτη από τις τρεις δίκες του πόθεν έσχες

Τέσσερα χρόνια στο Γιάννο Παπαντωνίου και τη γυναίκα του για την πρώτη από τις τρεις δίκες του πόθεν έσχες

Την πρώτη καταδίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες επέβαλλε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του...

Σταυρούλα Κουράκου.
Η κατηγορία ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα καθώς αφορά στη δήλωση πόθεν έσχες του 2009 πριν αλλάξει ο σχετικό νόμος. Η ποινή φυλάκισης που τους επιμετρήθηκε ήταν 4 χρόνια με αναστολή, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα ενώ έχει και αναστέλλουσα δύμανη έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Ακριβώς λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα ούτε ο πρώην υπουργός ούτε η σύζυγός του παρέστησαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.
Δεν θα είναι όμως η μόνη δικαστική περιπέτεια του ζεύγους Παπαντωνίου, πάντα για το πόθεν έσχες. Την επόμενη Πέμπτη έχει προσδιοριστεί να γίνει νέα δίκη για το ίδιο αδίκημα, αλλά για τη δήλωση που είχε υποβάλλει ο πρώην υπουργός το 2008. Και πάλι όμως η κατηγορία είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Αυτό όμως που πραγματικά πρέπει να απασχολεί τον κ. Παπαντωνίου είναι το αν θα παραπεμφθεί και σε τρίτη δίκη για το πόθεν έσχες του 2010. Στην περίπτωση αυτή οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και υπενθυμίζεται ότι για τον ίδιο λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή.
Το σκέλος αυτό της δικογραφίας βρίσκεται στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί για το εάν ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του θα δικαστούν και για ποια ακριβώς κατηγορία.